Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Prof. İsmet Çavuşoğlu’nun İki Eseri Daha Nikola Marinov Sanat Galerisi’nin Koleksiyonuna Dahil Edildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. İsmet Çavuşoğlu’nun ‘Şehrin Nabzı’ ve ‘New York’ eserleri Bulgaristan’ın Tırgoviste (Eski Cuma) şehrinde bulunan Nikola Marinov Sanat Galerisi’nin koleksiyonuna dahil edildi!
Nikola Marinov Sanat Galerisi, dünyadan pek çok farklı sanatçının eserlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Mayıs ve Haziran aylarında Bulgaristan’ın Tırgovişte (Eski Cuma) şehrinde bulunan galeride İsmet Çavuşoğlu’nun eserlerinin yer aldığı kişisel sergi sanatseverlerle buluştu. Açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı, Parti Başkanları, Müze Müdürü, Şumen Üniversitesi rektörü ve profesörleri, Veliko Tırnovo Üniversitesi öğretim üyeleri, ressamlar ve basın mensuplarının katıldığı sergi sanatseverlerin ve öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılandı. Sergi kırk beş gün açık kalarak Tırgovişte (Eski Cuma) şehri için büyük bir olay yarattı.
 
Nikola Marinov Sanat Galerisi’nin Koleksiyonundaki Eser Sayısı 15 Oldu!

İsmet Çavuşoğlu’nun Nikola Marinov Sanat Galerisi tarafından daha önce satın alınmış olan on üç eseri olduğu bilinmektedir. Koleksiyona ‘Şehrin Nabzı’ ve ‘New York’ ismindeki iki eserin daha eklenmesiyle bu sayı on beşe yükseldi. Çavuşoğlu, doğum yerinin Tırgovişte’nin (Eski Cuma) olmasının eserlerinin beğenilmesinde etkisi olduğunu belirtirken coğrafya, kültür, eğitim seviyesi gibi unsurların sanatçıların ortaya çıkardığı eserler üzerinde etkisi olduğunu vurguladı. Eserlerindeki kültürel yakınlığı o bölgedeki sanatseverlerin hissettiğini söyleyen Çavuşoğlu eserlerinin hem modern olarak değerlendirildiğini hem de sanatseverler tarafından beğenildiğini ifade etti.



Bir Sıcak Bir Soğuk Armoni

Koleksiyona yeni eklenmiş olan eserleri üzerine de konuşan Çavuşoğlu, iki eserden birinin sıcak, diğerinin ise soğuk armonide soyut ve soyutlama mantığı ile üretildiğini belirtti. Metropollerdeki dikey yapılaşma üzerine çalışılmış eserlerin yoğun bir ilgi ile karşılandığı görülürken Çavuşoğlu’nun New York isimli resmi kişisel serginin bitişinin ardından galerinin daimi ekspozisyonuna dahil edildi. Yüzlerce resim arasından hemen altıncı sıraya yerleştirilen eser büyük bir gurur kaynağı oldu.



Nikola Marinov Sanat Galerisi’nin eserlerine ulaşmak için buraya tıklayınız.

Haberler

Tüm Haberler