Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Öğr. Gör. Dr. Hatice Özlem Yeşildal İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile İç Mimarlık Bölümlerinde Görevine Başladı

Öğr. Gör. Dr. Hatice Özlem Yeşildal, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanat Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümlerinde göreve başlamıştır.
Öğr. Gör. Dr. Hatice Özlem Yeşildal, lisans eğitimini 1996 yılında Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde tamamlamıştır. 1998 yılında, aynı üniversitede Mimarlık Bölümü, Yapı Elemanları kürsüsünde araştırma görevlisi kadrosuna atanmıştır. Lisans eğitiminin ardından yüksek lisansa Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Ana Bilim Dalı’nda devam etmiştir. 2001 yılında “Tuğla ve Duvarlarda Kalite ve Standardizasyon” başlıklı yüksek lisans tezini başarıyla savunarak mezun olmuştur. Yüksek lisans tezinin bitmesinin ardından, doktora programına başlamış, derslerini Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tamamlayarak, “Isı Köprüleri İçin Önerilen Isı Kaybı Hesap Metotlarının Ülkemiz İklim Şartları ve Yapı Konstrüksiyonları Açısından Değerlendirilmesi” başlıklı doktora tezini savunarak 2006 yılında mezun olmuş ve doktor ünvanı almıştır.

2003 Mart ayı itibariyle görev nakli İstanbul Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne gerçekleşmiştir. Müdürlüğün,  proje birimi ve  yapım şubelerinde çalışmış ve iki yıl  boyunca “Yapım Şube Müdürü” olarak görev almıştır.

Kontrollük hizmetlerini yürüttüğü işler arasında; AKOM- İstanbul Afet Kriz Merkezi, Eyüp Sağlık Ocağı İnşaatı, Büyükçekmece Tepekent Türkoba İ.Ö.Okulu, Silivri Kamiloba İ.Ö.Okulu, Bahçelievler Orgeneral Eşref Bitlis İ.Ö.Okulu, Bahçelievler Kemal Hasoğlu Lisesi, Zeytinburnu Faruk Timurtaş İ.Ö.Okulu binası inşaatı, Sultanahmet Tapu Bölge Müdürlüğü onarım inşaatı, Kemerburgaz Sosyal Rehabilitasyon Merkezi inşaatı ve 2007-2009 yılları arası Anadolu Yakası Adalet Binası inşaatıdır.

Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı & İç Mimarlık Bölümü Öğr. Gör. Dr.  Hatice Özlem Yeşildal bölümdeki görevi ilgili düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“Özellikle  son 10 yılda ülkemizdeki vakıf üniversitesi atılımları sayesinde, eski dönemlere göre çok daha  fazla öğrenci üniversite eğitimi alma ve aidiyet kazanma şansını bulmuştur.  Vakıf üniversiteleri arasında, İstanbul Gelişim Üniversitesi eğitim kalitesi  ve saygınlığı ile ön plana çıkmış üniversitelerden bir tanesidir. Ben de yıllardır yaptığım akademik çalışmalarım ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki aktif çalışmalarımdan edindiğim  deneyimlerimi, üniversitemizdeki İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerimizle paylaşmaktan son derece büyük bir gurur duymaktayım. Bundan sonraki süreçte siz değerli yöneticilerimiz, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi arkadaşlarımız ve öğrencilerimizin de desteği ile çok daha büyük çalışmalara imza atacağımızdan hiç şüphem yok.”

Öğr. Gör. Dr. Hatice Özlem Yeşildal hocamızı tebrik eder, akademik kariyerinde başarılarının devamını dileriz.
 



Haberler

Tüm Haberler