Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 İletişim ve Tasarımı Bölümü ve Grafik Tasarımı Bölümü Uluslararası Akreditasyon Aldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü ve Grafik Tasarımı Bölümü AQAS akreditasyonu aldı.
Akreditasyon çalışmalarının başladığı andan itibaren İstanbul Gelişim Üniversitesi'ndeki birçok bölüm uluslararası akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. 2017 yılında başlayan bu çalışmalara, Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü ile Grafik Tasarımı Bölümleri de Avrupa Kalite Güvencesi Birliği üyesi olan AQAS kuruluşu tarafından akredite edilmeye uygun bulunmuş ve akreditasyon belgelerini almışlardır. AQAS, Dünya genelinde 5000’den fazla programın denetimini yapmış bir kuruluştur. 90’dan fazla Alman üniversitesinin üyesi olduğu eğitim programlarının akreditasyonunu gerçekleştirmiştir. Verdiği akreditasyon, akredite edilen programın Avrupa standartları ve ilkelerine uygun olduğunu belgeliyor.

Bölümler akredite olma sürecinde Avrupa kriterlerine uygun olarak gerek müfredat güncellemeleri gerek bölüm şartları iyileştirmeleri ile uluslarasılaşmaya yönelik çalışmalar yapmış ve disiplinlerarası eğitim anlayışını uygulamaya koymuştur.

İletişim ve Tasarımı Bölümü ve Grafik Tasarımı Bölümleri günümüz teknolojilerini tasarım ile buluşturarak; analitik düşünebilen, belirlenen, hedefe uygun ürün ortaya koyabilen, sorumluluk duygusu gelişmiş, ekip çalışmasına uyumlu, dünyayı takip eden, iletişim, dijital medya ve reklam alanlarında sürdürülebilir/interaktif tasarımlar üretebilen tasarımlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.


Grafik Tasarımı Bölümü AQAS Akreditasyon Belgesi

İletişim ve Tasarımı 
Bölümü AQAS Akreditasyon Belgesi


Haberler

Tüm Haberler