Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı & İç Mimarlık Bölümleri Proje Derslerinin Final Jürileri Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı & İç Mimarlık Bölümlerinin Tasarım Stüdyosu & İç Mimarlık Stüdyosu derslerinin final jürileri 6-11 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
İç Mimarlık Bölümü’nün; İç Mimarlık Stüdyosu II, İç Mimarlık Stüdyosu IV, Mezuniyet Projesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün; Tasarım Stüdyosu II, Tasarım Stüdyosu IV, Mezuniyet Projesi derslerinin final jürileri gerçekleştirildi.

6-11 Haziran 2022 tarihlerinde İstanbul Gelişim Üniversitesi K Blok (Gelişim Tower) 14. katta bulunan tasarım stüdyosunda gerçekleşen jürilerde öğrenciler farklı konseptlerdeki proje çalışmalarının sunumunu gerçekleştirdi. İç Mimarlık Stüdyosu II ve Tasarım Stüdyosu II derslerinin jürilerinde, cadde cephesi olan iki katlı, şehir merkezindeki bir mağaza mekânının mekânsal fonksiyonlarının çözümünü, mevcut yapısal şartların analizini ve tasarıma aktarımını içeren projeler jüri karşısında sunulurken; İç Mimarlık Stüdyosu IV ve Tasarım Stüdyosu IV derslerinin jürilerinde cadde cephesi olan çok katlı ve bodrumlu, bahçeli, şehir merkezindeki bir genel müdürlük ofisinin mekânsal fonksiyonlarını, çevre ve kullanıcı ilişkileri düşünülerek çözümünü, mevcut yapısal şartların analizini ve tasarıma aktarımını içeren öğrenci projeleri jüri tarafından değerlendirildi. Mezuniyet Projesi derslerindeyse bir şehir merkezinde yer alan kongre oteli veya turistik bir beldede yer alan otel binasının; mekânsal fonksiyonlarının, çevre ve kullanıcı ilişkileri düşünülerek çözümünü, mevcut yapısal şartların analizini ve tasarıma aktarımını, mesleki sunum standartlarına uygun özgün proje tasarımını içeren öğrenci projelerinin jüri karşısında sunumu gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin birer iç mimar adayı olarak adım adım mesleğe yaklaştığı ve bu süreci uygulamalı olarak deneyimlediği tasarım stüdyosu derslerinin finalleri hem derslerin öğretim elemanları hem de öğrenciler için keyif ve heyecanla tamamlandı.

Öğr. Gör. İbrahim Erol’un geçekleştirilen jüriler ile ilgili görüşleri şu şekildedir:

“11 Haziran’da Mezuniyet Projesi öğrencilerimizin jürisine misafir olarak katılma imkânı buldum. Bildiğiniz üzere aslında Yapı ve Konstrüksiyon Bilgisi ve Grafik Anlatım  Teknikleri gibi uygulamalı dersleri vermekteyim. Derslerde üzerinde durduğumuz sunum teknikleri ve yapısal unsurlara ait detayları öğrencilerimizin tasarlamış olduğu projeler üzerinde görebilmek benim için oldukça değerliydi. Projelerle ilgili süreçlerin son noktası olan final jürisinde, öğrencilerimizin ortaya çıkardıkları ürünleri görmek gurur vericiydi. Bu anlamda ciddi bir şekilde emek veren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizdeki bu potansiyelin ortaya çıkarılmasını sağlayan değerli jüri üyelerimize ve diğer öğretim elemanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.”


Haberler

Tüm Haberler