Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Güzel Sanatlar Fakültesi Haber ve Etkinlik Bülteni 6. Sayısı Yayınlandı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü tarafından 2 aylık periyodlar halinde yayımlanan Güzel Sanatlar Fakültesi Haber ve Etkinlik Bülteni’nin 6. sayısı yayımlandı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Haber ve Etkinlik Bülteni bölüm bazlı olarak fakültemizdeki değerli öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin etkinlik ve haberlerinin paylaşıldığı 2 ayda bir yayımlanan fakülte bültenidir. Pandemi sürecinde son iki sayı 3 ayda bir yayımlanmıştır.

Hazırlık aşamalarını İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Melek GÜLŞEN ve Melike SÖALP’ın yürüttüğü derginin editörlüğünü İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Melis BOYACI ve Arş. Gör. Büşra KAMACIOĞLU yapmaktadır. Bülten çıkarma fikrindeki asıl amaç, öğrencilerin aktif bir şekilde yer alabileceği bir mecra olması iken diğer bir amaç da fakültemizde yapılan etkinlik ve haberleri üniversitemizdeki öğretim elemanları ve öğrencilerimizle paylaşmaktır. İletişim ve Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Melis BOYACI konu ile ilgili olarak:

“Bülteni çıkarmamızdaki temel amacımız öğrencilerin üniversitede öğrendiklerini çalışma hayatına atılmadan önce bire bir uygulamaya koydukları ve deneyim kazandıkları, CV’lerine koyabilecekleri bir proje ortaya koymaktır. Keyifle yürüttüğümüz çalışmada fakültemiz adına bir yayın çıkarmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz” şeklinde düşüncelerini belirtmiştir.

Bültenin içeriğini düzenleyen ve en uygun format ile yayına hazırlayan İletişim ve Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencimiz Melek Gülşen’de düşüncelerini paylaştı:

“1 yıldır içerik editörlüğünü üstlendiğim bu projede bugün 6. sayı ile yayındayız.  İşin mutfağında olmak ve süreçleri yakından takip etmek tüm sular durulduğunda çıkan işe ayrı bir sempati duymamı sağlıyor. Her yeni sayı hazırlığında tasarımcı arkadaşım Melike SÖALP ile beyin fırtınası yapmak ve haberler ile ilgili fakültemizin akademisyenleriyle iletişim kurmak, gelecek iş hayatım için çok iyi bir fırsat aslında. Tüm haberleri toparlayıp tasarım sürecini başlattıktan sonra ise gelen revizeler ile işi en iyi haline evriltip şu mesajı bekliyoruz: ‘Herkesin ellerine sağlık arkadaşlar, çok güzel olmuş.' İşte keyifle sonlandırdığımız bir sayı daha..  2021'de Gsf Gelişim ekibinin bir parçası olarak keyifle çalışmalarımı sürdürmeye devam ediyor olacağım, bu fırsatı bana sunan bölüm hocalarıma teşekkür ediyor, başarılarımızın devamını diliyorum.”

Bültenin grafik tasarım sürecinin tamamıyla ilgilenen ve sorumluluğun tamamını kendi üstlenen İletişim ve Tasarımı Bölümü 2. Sınıf öğrencimiz Melike SÖALP da düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“GSF Gelişim ekibinin içinde bulunmak benim için çok heyecan verici bir deneyim. Her sayıda daha da beni kendine çeken, üretimden yayına her adımında daha da bizimle bütünleşen bir proje. Üretim sürecinin keyfinin yanında aldığımız dönütler bize aslında ne kadar önemli bir iş yaptığımızı da gösteriyor.
Bir öğrenci olarak fakültemiz adına böyle bir projede rol almanın kariyerimiz açısından oldukça önemli olduğunun farkındayım. Bu nedenle İletişim ve Tasarımı öğrencisi olarak bölüm hocalarıma ayrıca teşekkür ederim. Birlikte, keyifle nice sayılara...”

Bültenin Ekim - Kasım - Aralık ayları 6. Sayısını BURAYA tıklayarak inceleyebilirsiniz.



Haberler

Tüm Haberler