Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ın Makalesi Türk Turizmi Araştırmaları Dergisi'nde Yayınlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ın ‘Yerel Halkın Turizm Gelişimine Yönelik Tutumu: Çorum İli Örneği’ adlı makalesi Türk Turizmi Araştırmaları dergisinde yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ın ‘Yerel Halkın Turizm Gelişimine Yönelik Tutumu: Çorum İli Örneği’ başlıklı makalesi Türk Turizmi Araştırmaları Dergisinin 5. cildinin 3. sayısında yayınlandı.

Makale özetinden:

"Bu araştırmanın temel amacı Çorum ili yerel halkının henüz emekleme aşamasında olan ve birçok alternatif türlere sahip, turizm olgusuna ve faaliyetlerine yönelik tutumunun ortaya koyulmasıdır. Bu doğrultuda uygulamalı bir nitelik taşıyan araştırmanın evrenini Çorum yerel halkı oluşturmaktadır. Araştırmada evrenin tümüne ulaşma şansı zor olduğundan örneklem alma yoluna gidilmiştir. Araştırma kapsamında belirlenen örneklemden verilerin toplanmasında anket tekniği kullanılmıştır. Verilerin analizinde betimsel analizlerden, bağımsız örneklem t-testi, anova testi ve tukey testlerinden yararlanılmıştır. Analizler sonucunda ekonomik, sosyal ve çevresel bakımdan bazı demografik özelliklere göre turizme yönelik tutumlarda farklılıkların olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca elde edilen bulgular doğrultusunda, Çorum yerel halkının yüksek düzeyde turizm gelişimine yönelik olumlu tutuma sahip olduğu tespit edilmiştir."

Anahtar Kelimeler: Yerel Halkın Tutumu,  Turizm Gelişimi,  Çorum,  Alacahöyük,  Hattuşaş (Boğazkale).
 
Makaleye erişmek için tıklayınız.


Haberler

Tüm Haberler