Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar İletişim ve Tasarımı Bölümü’nün Akademik Kadrosuna Katıldı!

Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümünün akademik kadrosuna katıldı.
Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar 2009 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümünden mezun oldu. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalına bağlı Kişilerarası İletişim Bölümü Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılındaysa Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalına bağlı Halkla İlişkiler bilim dalında doktor unvanını almıştır. 
 
2012-2019 yılları arasında Nişantaşı Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programında öğretim görevlisi ve program başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca 2019-2020 yılları arasında İstanbul Kent Üniversitesinde ders saat ücretli öğretim görevlisi olarak ders verdi.
 
Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar, “Geribildirim” kavramını yeniden tanımlamış ve bu çalışması (ESCI) indexli Connectist: Istanbul University Journal of Communication Sciences dergisinde yayınlanmıştır. Ayrıca sosyal bilimlerde araştırılmamış ve sadece tanımı yapılmış bir kavram olan “İleribildirimi” geliştirerek bu kavrama özgün bir katkı sunarak Uluslararası literatüre katkı sağlayan “Kurumsal İletişimde İleribildirim” ve Patronunuzu Nasıl İkna Edersiniz? Çalışan-Yönetici İletişiminde İkna ve İzlenim Yönetimi kitaplarının yazarı olmakla beraber, iletişim ve halkla ilişkiler ile ilgili alanlarda ulusal ve uluslararası makale, bildiri, editörlük, kitap bölümü olmak üzere yayın ve çalışmaları bulunmaktadır.   
 
Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı bölümü ile ilgili düşüncelerini dile getirdi:

Öncelikle İGÜ GSF İletişim ve Tasarım bölümü kadrosuna katılmış olmaktan dolayı çok mutluyum. İletişim ve Tasarım bölümü günümüzde yeni iletişim teknolojilerinin gelişimiyle birlikte değişen dünyada oldukça önem kazan bölümlerdendir. Sosyal medyanın, dijital içeriğin ve mobil cihazların çoğalması ile iletişim sürecinde söz konusu olan zaman ve mekân sınırlaması ortadan kalkmış ve geleneksel iletişim araçları ile gerçekleşen iletişimde sadece mesajın alıcısı olarak pasif konumda bulunan kurumlar, hedef kitleler, yeni iletişim ortamları ile iletişim faaliyetlerinde aktif hale gelmiş bulunmaktadır. Bu durum çevresel koşulları tanımlayan değişkenleri farklılaştırmış ve buna uyum sağlamak zorunda olan kurumları anlayış ve uygulamalarında önemli değişiklikler yapmaya zorlamış bulunmaktadır. Günümüz koşullarında değişen bu paradigmaya, kurumların uyum sağlayarak iletişim süreçlerinde etkili ve başarılı olmaları beklenmektedir. İletişim ve Tasarım bölümü ise değişen bu paradigma anlayışında oldukça önemli bir alana sahip bulunmaktadır. Bunun en önemli nedeni teori ve uygulamanın birlikte öğrenilmesidir. İletişim alanında teorik bilgi ile bahsettiğim yeni iletişim teknolojilerine dair uygulamalı alanlarda eş zamanlı edinilen bilgi, değişen paradigmaya uyum sağlayan çağa yakalayabilen ve böylece sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilen aktif, başarılı iletişim ve tasarımcılar yetişmesinde oldukça önem taşımaktadır. Bu kapsamda bölümümüzün hem akademik kadrosunun hem de müfredatının son derece kaliteli olduğunu söyleyebilirim.”

Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar’ı tebrik eder ve yeni görevinde başarılar dileriz.


Haberler

Tüm Haberler