Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel Uluslararası alanda Türkiye’yi temsil etti!

Haziran ayının son haftasında gerçekleşen Aquila Sanat Çalıştayı’nda üretilen birbirinden değerli eserler 30. Uluslararası Izak Lipovci Sergisi’nde bir araya geldi. Slovenya'nın Prekmurje Bölgesi’ndeki Beltinci Belediyesi’nde yer alan Lipovci Köyü’nde gerçekleştirilen sergide Türkiye’yi temsilen Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in eseri de yer aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in eseri Aquila Sanat Çalıştayı kapsamında gerçekleştirilen 30. Uluslararası Izak Lipovci Sanat Sergisi’nde yer aldı. Kurucusu Izidor Horvat Izak'ın adını taşıyan ve geleneksel olarak her sene düzenlenen Uluslararası Izak Lipovci Sanat Çalıştayı bu sene 27 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi. Çeşitli ülkelerden sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergide Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in eseri ve farklı sanatçılar tarafından üretilmiş birbirinden değerli eserler sanatseverler ile buluştu.

Aquila Lipovci Sanatı Geliştirme Derneği, Lipovci Yerel Topluluğu, Beltinci Belediyesi ve Beltinci Turizm ve Kültür Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen 30. Uluslararası Izak Lipovci Sanat Çalıştayı’nın ardından Beltinci Galerisi'nde katılımcılarının eserlerinden oluşan sergi törenle açıldı.
 
Sergiye Türkiye’yi Temsilen Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel Katıldı!

Slovenya Lipovci’de geleneksel olarak düzenlenen Aquila Sanat Çalıştayı’nın ardından 30. Izak Lipovci Sanat Sergisi yedi farklı sanatçının katılımıyla gerçekleştirildi. Bu etkinliğe Türkiye’yi temsilen Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel katıldı. Birçok sosyal aktivite ve çevre gezileriyle birlikte sanatçıların etkinlikte ortaya çıkardığı eserler 1 Temmuz’da düzenlenen sergi ile izleyicilere tanıtıldı. Sonbaharda Beltinci Sanat Merkezi’nde de bu eserlerden oluşan sergi düzenlenmesi ve serginin bir kataloğunun yayınlanması beklenmektedir.

Lipovci Köyü’nün Doğal ve Tarihi Dokusundan İlham Alarak Üretilen Eserler Sergilendi

Organizasyonda, katılımcı sanatçılara bölgenin turistik ve kültürel cazibe merkezleri ve yerel mutfağı tanıtıldı. Ressamlar Lipovci Köy merkezinde ve çevresindeki çeşitli yerlerde sosyalleşirken diğer yandan sanat eserlerini ürettiler. Lipovci Köyü’nün doğal ve tarihi dokusu sanatçılara ilham kaynağı oldu.

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’i çalıştay ve sergi katılımından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


Haberler

Tüm Haberler