Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç ile Sinemada Kariyer Sohbetleri çok özel konuklarıyla 9 Mayıs’ta başlıyor!

28.04.2022 Per 12:59

16. Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenen moderatörlüğünü İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’in üstlendiği Sinemada Kariyer Sohbetleri 9 Mayıs 2022 tarihinde başlıyor.

NÇB (Kvkk onayı vardır.)
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’in moderatör olduğu “Sinemada Kariyer Sohbetleri” kapsamında 9 Mayıs 2022 tarihinde ilk konuk İpek Erdem ile “Sinemada kadın Olmak” başlıklı söyleşi gerçekleştirilecek. 16 Mayıs 2022 tarihinde ise Funda Lena ile “Sanatçının Markalaşması” hakkında sohbet edilecek.

Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç “Sinemada Kariyer Sohbetleri” programı için ise şunları ifade etti:

“Merhaba sevgili festival takipçileri, Mayıs ayı boyunca birbirinden değerli konuklarımızla moderatörlüğünü üstlendiğim Sinemada Kariyer Sohbetleri programımız başlıyor. Tüm festival takipçilerimizin ücretsiz olarak katılabileceği bu program için bizleri takip etmeye devam edin. Mayıs ayında görüşmek üzere…”

Ücretsiz rezervasyon için 0850 223 42 52 Whatsapp hattından ulaşabilir ve Crossroad Film Festivali’nin içeriklerine Instagram üzerinden @crossroadsfilmfestival hesabından bakabilirsiniz.

CROSSROADS, kültürlerin buluşmasına aracılık eden ve bu amaçla tüm sinemaseverlerin ve film yapımcılarının, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temalı kısa filmlerini beyaz perdeye taşımalarını hedefleyen bir uluslararası kısa film yarışması ve festivalidir. Festival kapsamında seminerler, paneller, söyleşiler, kısa film gösterimleri ve atölyeler düzenlenmektedir. Yarışma bölümünde ise “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temalı kurmaca, deneysel, canlandırma ve belgesel türündeki kısa filmler yarışmakta ve yönetmenleri prestijli bir gala gecesinde ödüllendirilmektedir. Serüveni New York’ta başlayan festivalin ilk gala gösterimi New York’un ünlü Tribeca Film Salonu’nda yapılmış ve akabinde Manhattan Katharine Gibbs College’da festival kitabının tanıtımı gerçekleştirilmiştir.

Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilirlik kriterlerinden biri olan “Peace is Possible –Barış Mümkün” temasını da kapsayan Festival, kâr amacı gütmeyen, Birleşmiş Milletler (UN), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Uluslararası İktisadi ve Ticari Bilimler Öğrencileri Birliği (AIESEC), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Council of Europe ve Euro Chambers gibi dernekler tarafından da kardeş organizasyon olarak kabul edilen Junior Chamber International (JCI) isimli uluslararası sivil toplum kuruluşunun Türkiye’deki ayağı olan “Genç Liderler ve Girişimciler Derneği İstanbul Şubesi” projesidir.