Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 COVID-19 Pandemisinde Sağlık Haberciliği Paneli Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından gerçekleştirilen söyleşiler kapsamında 6 Nisan tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker moderatörlüğünde “Covid-19 Pandemisinde Sağlık Haberciliği” adlı panel online olarak gerçekleştirildi.
TRT’de uzun süredir gazeteci olarak görev alan Fatma Demir Turgut ve yine ATV’de uzun süredir gazeteci olarak görev alan Işıl Açıkel’in davetli konuşmacı olarak katıldığı panele başta Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp olmak üzere, fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencilerimiz katıldı.

Panelde, Covid-19 pandemisi ile birlikte sağlık haberciliğinin ülkemizdeki durumu ve habercilikte Covid-19 sürecinin etkileri ve gelişimi tartışılırken, pandemide gelinen son durum ve aşılama süreci de tartışılan diğer konular oldu. Fatma Demir Turgut ve Işıl Açıkel pandemi döneminde habercilikte bilgi kirliliği olduğunu aktardı ve bilgi kirliliğinin önüne nasıl geçebileceğimiz konusunda ipuçları verdi. 

Yaklaşık 1 buçuk saat süren panel, tecrübeli konuşmacıların aktardığı önemli bilgiler ile son derece güncel bir konu olan ve tüm dünyanın bugünlerde odak noktası olan pandemi süreci ve habercilik kapsamında oldukça verimli geçerken son olarak soruların ve yorumların alınması ile birlikte tamamlandı.

Panelimize katılan tüm konuk ve katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunarız.



Haberler

Tüm Haberler