Blackmagic Workshop'u düzenlendi!

Bölümümüzde Blackmagic Kamera ve Kurgu Workshop'u gerçekleştirilmiştir.
"Dijital Film Yapım Atölyesi" kapsamında Blackmagic Kamera ve DaVinci Resolve Uzmanı Alper Camadan, sinema ve televizyon sektöründe yaygın olarak kullanılan renk düzenleme ve kurgu tekniklerine ilişkin öğrencilerimize bir sunum gerçekleştirmiştir. Sunumda, profesyonel düzeyde kurgu ve renk düzenlemeleri ile aydınlatmalar hakkında bilgi sahibi olundu. Teknolojiyle birlikte sürekli gelişen dijital film ortamında, kamera ve kurgu ekipmanları ve arayüzler aracılığıyla ham film görüntüsü üzerinde yüzlerce değişiklik yapılabileceği uygulamalı olarak anlatılmıştır.

Ham (RAW) görüntü üzerinde, karakterlerin yüz bölgelerinin yeteri kadar aydınlatılamadığı, ayrıntıların tam olarak seçilemediği durumlarda Da Vinci Resolve aracılığıyla ne gibi değişikler ve düzenlemeler yapılabileceğine ilişkin önemli bir uygulama gerçekleştirilmiştir.

blackmagic