Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Korhan Topcu'nun Proje Danışmanlığı yaptığı filme Ankara'dan Ödül!

STV Bölümü Arş. Gör. Korhan Topcu'nun Proje Danışmanlığını yürüttüğü ve Dünya Prömiyerini Hindistan'da yapan Kısa Film Toka'ya Ankara'dan ödül

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Arş. Gör. Korhan Topcu'nun Proje Danışmanlığını yürüttüğü ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı yapım desteği kazanan kısa film "Toka", geçtiğimiz Nisan ayında Hindistan'ın Lucknow kentinde düzenlenen 10. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali kapsamında Dünya Seçkisi'ne seçilerek Türkiye'yi temsil etme başarısı gösterdi.

Anadolu'nun bir kasabasında yaşayan işçi bir baba ve küçük kızının hayatlarını merkeze alan, 'İş Sağlığı ve Güvenliği' temalı kısa film, Hindistan'daki prömiyerinin ardından yurt içi ve yurt dışındaki festival ve yarışmalarda yer almaya devam ediyor. Toka son olarak, "Emeğe Saygı" temasıyla düzenlenen HAK-İŞ 7. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda Ulusal kategoride En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne lâyık görüldü.

Film, daha önce de Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması'nda, ILO (Birleşmiş Milletler, Uluslararası Çalışma Örgütü) Türkiye Ofisi'nin Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen "Sosyal Diyalog ve Sendikal Haklar" Konulu Kısa Film Yarışması'nda  ve Marmaris Kısa Film Festivali'nde Yarışma Filmi olarak yer almıştı.

Toka
Sinopsis: Harun, 5 yaşında bir kızı olan ve çelik kapıların üretildiği fabrikada çalışan bir işçidir. Memleketinde bulunan tarihi taş köprünün kendisine özel bir anlamı vardır, özellikle kızı Ayla ile haftasonlarını burada geçirirler. Harun köprüyü yaşamındaki önemli anları ile tanımlamaktadır. Bir gün  geçirdiği iş kazası, Harun'un hayatındaki ritüelleri nasıl etkileyecektir?
Oyuncular: Mustafa Erdi Atılgan (Harun), Beren Beneklioğlu (Ayla), İbrahim Aydın (1.İşçi), Ahmed Melik Yağmur (2.İşçi)
Filmin Künyesi
Yapım Yılı: 2017 Süre: 8 Dakika
Proje Danışmanı: Korhan Topcu
Yapımcı: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
Yönetmen&Senaryo: Mustafa Erdi Atılgan
Görüntü Yönetmeni: Ahmed Melik Yağmur
Sanat Yönetmeni: Kartal Can Ermiş
Işık: Kağan Akıllıol Ses: Andaç Gürel
Kurgu: Korhan Topcu 
 


Haberler

Tüm Haberler