Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu Epos7 Derneği ve SATPARK ile Ortak Düzenlenen Tasarım Çalıştayı Sürecini Anlattı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu, Arzu Sabancı'nın başkanlığını yürüttüğü Epos7 Derneği ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Uygulama Araştırma Merkezi (SATPARK) ile ortak düzenlenen ‘Tasarım Çalıştayı’ sürecini tamamladı ve deneyimlerini paylaştı.
Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Sayın Arzu Sabancı’nın yürüttüğü, tarihi değerlerimizi ve kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarma amacını taşıyan Epos7 Derneği Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Uygulama Araştırma Merkezi (SATPARK) ile iş birliği yaparak ortak bir tasarım çalıştayı düzenledi.

Çalıştayın amacı, derneğin hedefi doğrultusunda hediyelik ürün tasarımları ortaya çıkarmak ve ürünlerin üzerine basılacak olan tasarımlar oluşturmaktı. SATPARK Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Emin Kahraman başkanlığında yürütülen çalıştaya 6 farklı üniversiteden 8 öğretim elemanı ile birlikte 7 üniversiteden tasarım bölümünde eğitim gören 34 öğrenci katıldı. Çalıştay öğretim elemanlarının başkanlık yaptığı 8 ayrı grup ile yürütüldü. Çalıştayda EPOS7 Derneği’nin kurumsal kimliği yeniden ele alındı ve tasarlandı. Bunun yanında derneğin satışa sunabileceği çeşitli boylarda bez çanta, telefon kabı, sweatshirt, tshirt, kupa, kahve fincan, top kar küresi, hediye kutusu, bardak altlığı gibi hediyelik ürün tasarımları yapıldı. Tasarımlar dernek başkanı Sayın Arzu Sabancı’ya teslim edildi.

Çalıştayda bir grubun başkanlığını yürüten ve ‘Baş Tasarımcı’ olarak yer alan Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu tasarım bölümü öğrencilerinden oluşan 5 kişilik tasarım ekibi ile birlikte tasarımlar üretti ve çalıştay hakkında düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Öncelikle kültürel emanetleri korumak hepimizin taşıdığı bir kaygı olmakla birlikte gelecek nesillere bu kaygıyı aktarmak, kültür ve sanat bilinci oluşturmak özellikle sanat ve tasarım alanlarında yer alan herkesin üzerine düşen bir görev niteliğindedir. Epos7 Derneği de kuruluş amacı itibari ile bu amaca hizmet eden kıymetli dernekler arasındadır. Bu açıdan SATPARK Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Emin KAHRAMAN aracılığı ile böyle bir organizasyonun içerisinde yer aldığım için çok mutluyum.  Çalıştay boyunca 2 farklı üniversiteden 5 öğrenci ile birlikte ekip halinde tasarımlar ürettik. Tasarımlarımızı kendi içimizde 2 farklı grup halinde yürüttük. Bir grupla Anadolu’da antik kentlerde çokça rastladığımız ‘Medusa’ imgesinden ve sıkça kullanılan geometrik bir bezeme motifi olan ‘Meander’ motifinden yola çıkarak tasarımlar üretirken; diğer grupla Selçuklu’nun ‘tavus kuşu’ ve ‘lale’ motiflerinden yola çıkarak tasarımlar ürettik. Her aşaması ayrı keyifli geçen 9 günlük bir çalışma sonucunda Sayın Arzu Sabancı’nın da katılımıyla online bir sunum gerçekleştirdik. Tüm gruplar keyifli çalışmalar ortaya çıkardı ve bu süreci deneyimlemek, tasarımların üretime geçecek olması güzel bir motivasyon oldu.”
 
Dernek Epos7 online mağazada satışa başlamak üzere basım sürecine başladı. Yüz yüze düzenlenecek olan kapanış toplantısı ve sertifika töreni pandemi sürecinin uzaması nedeni ile iptal edilerek sertifikaları tasarımcılara ulaştırıldı.



Haberler

Tüm Haberler