Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 “Almanya’da Kariyer” Başlıklı Etkinlik Düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ)’nde “Almanya’da Kariyer” başlıklı etkinlik düzenlendi.
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün organizasyonuyla düzenlenen etkinlik, 9 Mayıs Pazartesi günü saat 14:00’da J Blok Oditoryum salonunda gerçekleştirildi. UBF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Türkçe ve İngilizce Bölümleri, GSF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin bulunduğu etkinlikte, Almanya’da Kanne Group iş ortağı Serkan Yedikule ve Kanne Group mutfak şefi Samet Kavraloğlu, sözlerine öncelikli olarak kendilerini tanıtarak başladılar. Bu işe kaç yaşında, nasıl başladığı ve hangi ülkelere gittiğinden bahseden Samet Kavraloğlu, Türkiye’deki eğitim ve çalışma hayatının ardından kendini geliştirmek için yurtdışına gitme kararını, yurtdışına ilk gittiğinde çalıştığı firmaları ve farklı ortamlara nasıl uyum sağladığından söz etti. Ayrıca Kavraloğlu, Gastronomi sektöründe pratik kazanmanın önemini, Avrupa’daki istihdam sıkıntılarını ve Kanne Group’un kaliteli ürün ve malzeme, kaliteli ekipman kullanımına önem verdiğine de dikkat çekti. Ardından Kanne Group mutfak konseptleri ve çalışanlarına sunulan imkânlar, Kanne Group okullarında öğrencilere verilen eğitimler ve iş imkânları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Serkan Yedikule, Kanne Group hakkında öğrencilere tanıtıcı bir video izletti ve videonun ardından Kanne Group’un çalışma stilini ve otel ve restoran konseptleri hakkında bilgiler verdi. Fine dining ve Brasserie şeklinde hizmet verdiklerini dile getiren Yedikule, İtalyan, Alman ve Fransız mutfağı konseptlerinden, vegan ve vejetaryen mutfaklarını ve genç nesile hitap eden yenilikçi bir firma olduklarını anlattı. Ek olarak Kanne Cafe olarak hastane konseptlerinde Almanya’da ilk sırada olduklarını da dile getirdi.

Yedikule ve Kavraloğlu, iş imkanları ve çalışma şartlarının ardından çeşitli Avrupa ülkelerinde Kanne Group’a ait okullar olduğunu ve bu okullarda farklı ülkelerden öğrencilere eğitimler verildiğini aktardı. Bu okullarda Türkiye’den de öğrencileri görmek istediklerini belirterek, öğrencilerin Kanne Group’a kısa vadeli staj, uzun vadeli staj ve uzmanlık olmak üzere 3 farklı programda çalışma imkânı ile dâhil olabileceklerini ve Kanne Group’un okullarında mesleki farklıklıkların ve daha birçok dersin öğretildiği eğitimlere katılabileceklerini anlattı.

Serkan Yedikule ve Samet Kavraloğlu söyleşinin ardından öğrencilerin kendilerine yönelttikleri soruları cevapladı. Soru cevap kısmından sonra Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu ve UBF Gastronomi ve Mutfak Sanatları İngilizce Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın’ın, Konuklara Songur’a plaketlerini takdim etmesi ile etkinlik son buldu.

 
İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne konuk olup, değerli bilgi ve tecrübelerini aktardıkları için Serkan Yedikule ve Samet Kavraloğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Haberler

Tüm Haberler