Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 17. İstanbul Bienali İzleyicilere Kapılarını Açtı!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 1987 yılından beri iki yılda bir düzenlenen, görsel sanatlar alanında sanatçı ve izleyicileri buluşturan çağdaş sanat etkinliği olarak bilinen İstanbul Bienali, bu yıl 17 Eylül-20 Kasım tarihleri arasında izleyicilere kapılarını aralıyor.
17 Eylül’de başlayan Bienal’in 17. edisyonuna araştırmacı, sanatçı, mimar, müzisyen, yazar, radyo programcısı, şef, şair gibi farklı alandan pek çok katılımcının bireysel ve kolektif çalışmalarla katkı sunması bekleniyor. Bienal kapsamında dünyanın farklı bölgelerinden katılımcıların projelerinin farklı semtlerde sergileneceği biliniyor. Sergilenecek projelerin seçilmesinde uluslararası danışma kurulu tarafından belirlenen Bienal küratörü söz sahibi oluyor. Bienal küratörü, geliştirdiği temaya uygun olarak çeşitli sanatçıları ve projeleri sergiye davet ediyor.

Bienal, Beyoğlu, Kadıköy, Zeytinburnu gibi semtlerde ücretsiz sergilerle yer alıyor. Ayrıca şehrin birçok semtinde; konuşmalar, açık hava gösterileri, rehberli turlar, film gösterimleri, performans sanatları gibi etkinlikler de gerçekleşecek. Bu noktada izleyiciler için farklı alternatifler sunulacağı, birçok şairin 200’e yakın şiirine, çeşitli podcastlere, şiir okumalarına ve söyleşilere dijital ve fiziksel olarak erişim imkânı olacağı da biliniyor.

İzleyiciler Bienale Ücretsiz Kayıt Yaptırabiliyor!

Bienal kapsamında düzenlenen etkinliklere ücretsiz bir şekilde kayıt olup katılım sağlayabilmek için Bienal mekânlarındaki kayıt masalarından ya da dijital ortamdan kayıt olunabilmektedir. Bienalde, ziyaretçileri gastronomi, ekoloji, edebiyat, gıda güvenliği, göç ve göçmenlik, deniz yaşamı gibi pek çok farklı konuda hikâyeler beklemektedir.

Bienalin Kamusal Program&Öğrenme Programları Kapsamında Etkinlikler Sürüyor!

Bienalin kamusal program&öğrenme programları kapsamında, “ Anne(x) ve “Hem Zemin / Hem Zaman” – I”, “Hafıza Yöntemleri”, “SAHA Studio Konuşmaları”, “Şiir Hattı Panelleri: Şiir ve Baskı”, “Serigrafi ve Ciltleme Atölyesi”, “Panel: Yerinden Edilme Hali: Dolaşık Topografyalar ”, “Bread and Puppet Theater ve Cengiz Özek: Toplumumuzun Kötülükleri” gibi etkinliklerin yer alması planlanmaktadır.

GSF Öğrencilerinin Bu Yıl Da Katılması Planlanıyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı ve Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümleri öğrencileri, 2019 yılında 16’ncısı düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali katılarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi’nde yer edinen eserleri inceleme fırsatı bulmuşlardı. GSF öğrencileri Bienalde, doğa üzerinde yaratılan tahribat, iklim değişikliği, insanın doğaya müdahale süreci ve bu sürecin yine insanla etkileşimini irdeleyen işleri yakından gözlemlemişlerdi. Bu yıl da GSF öğrencilerinin bienalde yer alması bekleniyor.

Yararlanılan kaynak: https://www.iksv.org/

Haberler

Tüm Haberler