Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 “Yaz Okulu Stüdyolarında Final Heyecanı!”

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri Yaz Dönemi proje final jürileri 2 Eylül 2022 Cuma günü, Gelişim Kule 14. Kat Tasarım Stüdyosu'nda gerçekleşti.
Geçtiğimiz haftalarda ara sınav jürileri gerçekleştirilen İç Mimarlık, İç Mimarlık Çevre Tasarımı Bölümleri Yaz Okulu stüdyo derslerinin, nihai ürünleri final jürisinde sunuldu. 2 Eylül 2022 Cuma günü Gelişim Kule 14. Katta gerçekleştirilen jüriye bölüm öğretim üyelerinden, Öğr. Gör. Minel Kurtuluş, Öğr. Gör., Esra Büyükemir Karagöz, Öğr. Gör. İbrahim Erol ve Arş. Gör. Başak Lale katıldı. Final jürisi gerçekleştirilen derslerden, Tasarım Stüdyosu V dersinin yürütücülüğünü Öğr. Gör. İbrahim Erol üstlenirken, Tasarım Stüdyosu IV dersinin yürütücülüğünü ise Öğr. Gör Aslı Kırbaş üstlendi.

Her iki stüdyoda da öğrenciler kendilerine verilen belirli bir plan üzerinden farklı konseptlerdeki tasarımlarını, en iyi şekilde uygulamaya özen gösterdi. Tasarım Stüdyosu IV dersini alan öğrenciler, bodruma ek olarak iki kattan oluşan yapıyı, konseptlerine uygun biçimde tasarlarken, Tasarım Stüdyosu V dersi öğrencileri ise; konumu belirli, plan ve kesit altlıkları sabit bir yapının, kendi konseptlerine en uygun çözümlemesini sunmayı amaçladılar. Her iki stüdyo dersinin sunuşları da kendi içerisinde öğrencilerin projelerinin çıkış noktası ve referanslarını içeren konsept, “moodboard” ve malzeme paftalarını içeriyordu. Final jürisi kapsamında öğretim üyeleri tarafından öğrencilere portfolyolarına ekleyecekleri projelerin detay düzeltmeleri hakkında kritik ve alternatif düzeltme önerileri verildi. Tasarım Stüdyosu V ve Tasarım Stüdyosu IV final jürilerinde jüri üyesi olarak yer alan Öğr. Gör. Minel Kurtuluş, yaz dönemi stüdyolarının sonuç ürünleri hakkında görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Yaz dönemi boyunca verimli bir yaz okulu dönemi geçirerek İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümleri olarak, 2 Eylül 2022 tarihinde Tasarım Stüdyosu IV ve Tasarım Stüdyosu V, yaz dönemi final jürilerini gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin mezuniyete doğru emin adımlarla ilerlediğini görmekten mutluluk duyduk. Tüm öğrencilerimize sevgilerimi gönderiyor, hayatları boyu başarılar diliyorum. Proje yürütücüsü hocalarım Öğr. Gör. İbrahim Erol ve Öğr. Gör. Aslı Kırbaş’a emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum.”

Verimli şekilde tamamlanan bir dönemin özenli ürünleri için öğrencilerimizi tebrik ediyor, stüdyo projeleri yürütücüleri Öğr. Gör. İbrahim Erol ve Öğr. Gör. Aslı Kırbaş’a emekleri için teşekkür ediyoruz.


Haberler

Tüm Haberler