SİNEMA VE TELEVİZYON

TARİHÇE

29.05.2018 Sal 01:27

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2011 yılında “Grafik Tasarımı”, “Moda ve Tekstil Tasarımı”, “İç Mimarlık” ve “İletişim Tasarımı” olmak üzere 4 lisans programı ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Çağdaş eğitim anlayışı içerisinde, sürekli değişim ve gelişim gösteren, ulusal ve uluslararası dinamikleri dikkate alan, öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim fırsatı sunan fakültemizde, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 3 yeni bölüm daha açıldı. Yeni açılan “İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı”, “Sinema ve Televizyon”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” bölümlerinin eklenmesi ile fakültemizdeki toplam lisans programı 7’ye ulaştı. Tüm lisans programlarında teorik ve pratik bilginin dengeli olarak verildiği fakültemizde, önümüzdeki eğitim yılında “Oyunculuk” ve “Kültürel Varlıkları Koruma ve Onarımı” bölümlerinin açılmasına yönelik hazırlıklar da devam etmektedir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 4 yıllık lisans programları arasında yer alan Sinema ve Televizyon Bölümü” yeni teknolojilerin sunduğu olanakları sinemaya ve televizyona yönelik hazırlanan her şeyin  üretim süreçlerinde kullanabilme becerisi kazanmış, toplumsal değerlerin bilincinde, bireysel değerlere sahip yeni nesiller yetiştirmenin amaçlandığı bir eğitim modeli ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Ayrıca fakültemizde öğrencilerimize değişim programları ile yurtiçinde ve yurtdışında farklı tecrübeler yaşama fırsatı da sunulmaktadır. Başarılı öğrenciler, Farabi, Mevlana, Erasmus gibi ulusal ve uluslararası değişim programları ile bir yarıyıl veya daha uzun süreli olarak yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerde öğrenimlerinin bir bölümünü tamamlayabilmektedir.