Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Yüz Yüze Eğitimlerine Kaldığı Yerden Devam Ediyor


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, pandemi nedeniyle uzaktan eğitim yoluyla sürdürdüğü eğitimlerine 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze devam edecek. Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, yüz yüze yürütülecek uygulamalı derslerle ve yeni dönemle ilgili düşüncelerini aktardı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, pandemi nedeniyle eğitimlerine uzaktan eğitim yoluyla sürdürmüştü. 2021-2022 eğitim öğretim yılında eğitimlerine yüz yüze ve uzaktan olmak üzere hibrit bir şekilde devam edecek olan bölümde, uygulamalı derslerin tamamı yüz yüze işlenecek. Pandemi koşullarına uygun bir şekilde işlenecek dersler, dersin içeriğine uygun stüdyo ve laboratuvarlarda gerçekleştirilecek. Derslerin yanı sıra, bölüm bünyesinde düzenlenen Vizyondaki Yıldızlar söyleşileri, kültür ve sanat etkinlikleri ile Sinema Kulübü’nün düzenlediği gösterimler, yüz yüze ve uzaktan şekilde hibrit sisteme aktarılacak.

Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, yüz yüze yürütülecek uygulamalı derslerle ve yeni dönemle ilgili düşüncelerini aktardı:

“Uzun bir hasretten sonra okul açılıyor. Covid salgını ile evlerimize kapandığımız, hayatın adeta durduğu, her işi uzaktan yapmaya çalıştığımız günler bitiyor. En azından salgın kontrol edilebilir bir durumda. Covid-19 virüsü ve varyantlarını etkisiz hale getirecek aşıların bulunmuş olması ve süratle aşılamanın artması bu umudumuzu arttırıyor.

İletişimin ve hele yüz yüze iletişimin, sosyal bir varlık olarak bir araya gelme ihtiyacımızın önemini daha iyi anladık. Eğitimin olmazsa olmazı yüz yüze çalışmaların değerini bir kez daha kabul ettik.

Özellikle Güzel Sanatlar eğitimlerinde, uzaktan, çevrimiçi derslerle sürdürdüğümüz eğitimi yeniden bir arada yapacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Birlikte çalışmak, birlikte üretmek sanat eğitimlerinde çok önemlidir. Yeniden sınıflarda atölye ve stüdyolarda öğrencilerimle beraber dersler için heyecanla hazırlanıyorum. Bu hevesimizin, bu coşkumuzun tekrar kesintiye uğramaması için, tedbirlerimizi alarak, aşı, maske ve mesafe ile bu salgın hastalığın üstesinden gelerek yaşamaya ve sanat eğitimine devam edelim.

Yeni ders yılı hepimize hayırlı, uğurlu ve keyifli olsun.”