Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Mezun Öğrencilerinden Hakan Koyuncu Reklam Filminde Rol Aldı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencilerinden Hakan Koyuncu, Paribu markasının reklam filminde rol aldı. Oyunculuk kariyerinde ilerlemeyi tercih eden Koyuncu, Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde eğitim almasının kamera önü deneyimine ne gibi kazanımlar sağladığını açıkladı. Kamera arkasına dair uygulamalı eğitimin ağırlıklı olduğu Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün, kariyerini kamera önünde sürdürmek isteyen öğrencilere dair yaklaşımını bölüm akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Çipe yorumladı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, geçtiğimiz aylarda “Öğretmenler Günü” için hazırlanmış bir reklam filminde rol almıştı. Sayın Önder Paker’in bu başarısı ardından bir başarı haberi de kendilerinin mezun ettiği bir öğrenciden geldi. 2019 yılında İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden başarıyla mezun olan Hakan Koyuncu bir reklam filminde rol aldı.

 
“BÖLÜMÜM SEKTÖRÜ TANIMAK AÇISINDAN BANA BİRÇOK AVANTAJ SAĞLADI”

Paribu markasının reklam filminde rol alan Koyuncu, oyunculuk hayalinin İGÜ GSF Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün eğitim kültürü idealiyle nasıl örtüştüğünü, aldığı eğitimin kariyerine etkisi ve reklam filminde rol alma süreciyle ilgili şunları belirtti:

“Yaklaşık 4 yıldır oyunculukla ilgileniyorum. Birçok reklam filmi ve dizide rol aldım. Oyunculuk benim hayalimdi. Hayalimi de yanıma alarak İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne geldim. Bölümüm sektörü tanımak açısından bana birçok avantaj sağladı. Bir yönetmenin ve senaristin oyuncudan neler bekleyebileceğini bana çok iyi gösterdi. Hocalarımızın, bilhassa Ali Kemal Çipe hocamızın bize çektirdiği kısa filmlerde oyuncu yönetimi, set adabı, profesyonel iş disiplini gibi önemli konularda deneyim kazandım. Hocalarımızın beni davet ettiği ödül geceleri sektörle yakından iletişim kurmamı sağladı.

Mezun olduğum zaman aralığının pandemiye denk gelmesi işime yaradı diyebilirim. Herkes reklam/dizi oyunlarını evlerinden çekip gönderdiği için bölümümün bana kattığı bilgiler birkaç adım önde olmamı sağladı. Tekrar, üniversite eğitimimde emeği geçen tüm hocalarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım herkes hayalleri yolunda emin adımlarla ilerler ve şansları yanlarında olur.”

 
“…EĞİTİMLERİMİZ TAMAMEN KAMERA ARKASINA YÖNELİK”

Hakan Koyuncu gibi daha pek çok öğrenciye medya yaşamında hedefledikleri ideallerin gerçekleşebileceğine kendilerine inandıran ve özgüven ile lisans sonrasındaki hayata öğrencileri hazırlayan Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Çipe, tüm öğrencilerin başarıları ile mutlu olduğunu ve övündüğünü belirterek, oyunculuk kariyeri ile Radyo Televizyon Sinema bölümünün ilişkisine dair şu açıklamalarda bulundu:

“Tüm öğrencilerimizin başarıları ile mutlu oluyor ve övünüyoruz. Bu bağlamda eski öğrencimiz yeni meslektaşımız Hakan'ın iş hayatına ve hayallerine adım atması beni ve diğer hocalarını mutlu etti. Eminiz ki çok daha güzel ve büyük projelerde imzası olacak. Yanlış anlamaları ve beklentileri önlemek için şunu da söylememiz gerekir. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü olarak eğitimlerimiz tamamen kamera arkasına yöneliktir. Hakan gibi kamera önüne istek duyan ve yetenekli öğrencilerimizi destekliyor ve yönlendiriyoruz. Hakan da bu yönlendirmelerimizi dikkate alarak oyunculuk alanında kendini geliştirmeye bireysel olarak devam etti. Bu çabalarının karşılığını yavaş yavaş görmesi bizleri mutlu ettiği gibi bu yönde kariyer planlaması yapan diğer öğrencilerimize de örnek oluşturdu. Bundan sonra da hayalleri doğrultusunda başarısının daim olmasını dileriz.”
 
Hakan Koyuncu’nun rol aldığı reklam filmini izlemek için tıklayınız.