Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu’nun Film Projesi M2 Film Lab 2022 Senaryo Geliştirme Atölyesi’ne Kabul Edildi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Kerem Yükseloğlu’nun uzun metraj film projesi “Ben Yolumu Kaybettim”, M2 Film Lab 2022 Senaryo Geliştirme Atölyesi’ne kabul edildi.


M2 Film Lab, Türkiye’deki sinemacılara senaryo ve proje geliştirme alanında destek sağlayan bir platformdur. İlk veya ikinci uzun metraj filmi üzerine çalışan sinemacıların başvurabileceği senaryo geliştirme atölyesine bu yıl 92 başvuru yapılmıştır. Daha önce Rastlantılar Oteli (2014), Kırık Zaman (2016), Rüzgâr Bizi Götürecek (2018), Bohem Rapsodisi (2021), Tek Yön (2022) kısa film projelerini gerçekleştiren Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu, yapımcılığını İpek Erden’in üstlendiği ilk uzun metraj projesi “Ben Yolumu Kaybettim” ile M2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi’ne kabul almıştır.

Daha önce kısa film projeleriyle de ödül ve destek kazanan Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu, projenin atölyeye kabul almasına dair düşüncelerini paylaştı:

“Bu haber bizi çok mutlu etti. Üzerinde çalıştığım projelerden birinin bu seçkide yer alması gurur verici. İpek Erden’le birlikte çıktığımız bu yolculuk bizi nereye götürecek, bize neler getirecek merakla bekliyorum. Diğer hikayelerim üzerinde çalışmaya, üretmeye ve anlatmaya devam edeceğim.”

M2 Film Lab’ın Senaryo Geliştirme Atölyesi’ne seçilen dokuz projenin içerisinde yer alan “Ben Yolumu Kaybettim” ile yapımcı İpek Erden ve senarist/yönetmen Kerem Yükseloğlu, 8-12 Eylül ve 18-20 Kasım tarihlerinde iki oturum şeklinde gerçekleşecek atölyeye katılacak. Senaryo geliştirme oturumları sadece seçilen proje ekiplerine açık olacak olsa da sinema konuşmaları ve vaka çalışmaları için tarihler yaklaştığında ücretsiz kayıt alınacaktır. Tamamı İngilizce gerçekleşecek etkinliğe katılım ücretsizdir. Detaylı bilgi için M2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi’nin resmi web sayfasını takip edebilirsiniz.

Projesiyle atölyeye seçilen Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu’nu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.