Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 İstanbul Gelişim Üniversitesi Tarafından Düzenlenen Nusaybin Film Atölyesi Gerçekleşti!


İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Nusaybin Belediyesi ve Nusaybin Kaymakamlığı iş birliği yapılarak düzenlenen Nusaybin Film Atölyesi 12-13-14 Kasım tarihlerinde Nusaybin’de gerçekleşti. Üç gün süren atölyeye katılan öğrenciler öncelikle teorik eğitim almış ve ardından medeniyet tarihinin en eski üniversitesi olma özelliğine sahip Nisibis Akademisi’nin belgesel filmini çekmişlerdir. Hazırlanan belgesel filmlerin gösterimleri 18 Aralık 2021'de Nusaybin’deki galada gerçekleşecek ve katılımcılara sertifika verilecektir.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Nusaybin Belediyesi ve Nusaybin Kaymakamlığı iş birliği yapılarak düzenlenen Nusaybin Film Atölyesi 12-13-14 Kasım tarihlerinde Nusaybin’de gerçekleşti.

Atölyenin proje yürütücülüğünü, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp ve İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç, atölye yürütücülüğünü Öğr. Gör. Yönetmen Ahmet Bikiç ve Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan üstlenirken atölye teknik ekibinde Arş. Gör. Okan Kırbacı yer almıştır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nail Öztaş da atölyeye katılmıştır.


Nusaybin 2

Üç gün süren atölyeye katılan öğrenciler öncelikle teorik eğitim almış ve ardından medeniyet tarihinin en eski üniversitesi olma özelliğine sahip Nisibis Akademisi’nin belgesel filmini çekmişlerdir. Gönüllü katılımla seçilen 25 lise öğrencisi Nisibis Akademisi Mor Yakup Kilisesi’nde kurulan atölyeye katılarak önce teorik eğitim aldı. Belgesel çekiminin inceliklerinin anlatıldığı bu atölyede alanında uzman hocalarımız tarafından kamera, fotoğraf makinesi, mikrofon ve ses cihazları gibi ekipmanlar tanıtıldı. Senaryo, kurgu, ışık eğitimi verildi. Ardından öğrenciler yetenekler ve ilgi alanlarına göre kameraman, yönetmen, yönetmen yardımcısı, aktör gibi çeşitli branşlara ayrıldılar. 

Hazırlanan belgesel filmlerin gösterimleri 18 Aralık 2021'de Nusaybin’deki galada gerçekleşecek ve katılımcılara sertifika verilecektir. 


Nusaybin

Gerçekleştirilen atölyenin asıl amacı ailesinde ve yakın çevresinde üniversite ile temas etmemiş öğrencilere yeni bir ufuk açmak ve ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlamaktır. Ayrıca bu amaç doğrultusunda Nusaybin’de bulunan ve dünyanın ilk üniversitesi “Nisibis Akademisi”ni ve “Mor Yakup Kilisesi’ni” tüm dünyaya tanıtmak hedeflenmiştir. Atölyede seçilen konumun bir başka özelliği ise Mor Yakup Kilisesi ile Zeynelabidin Camisi’nin hoşgörü içerisinde yan yana yer almasıdır. Bu durum tüm dünyaya örnek olabilecek bir barış sembolü olarak gösterilebilir.

Son olarak şunu belirtmek gereklidir, İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ilk ayağını Nusaybin’de gerçekleştirdiği ve üniversite ile hiç temas etmeyen öğrencilere yeni bir ufuk açarak yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamaya çalıştığı film atölyesi çalışmalarına farklı şehirlerde devam edecektir.