Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 Gel Gözüm Gör İstanbul’u Projesi İçin İlk İçerikler Gelmeye Başladı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’ın yürütücülüğünde çalışmaları süren “Gel Gözüm Gör İstanbul’u” fotoğraf ve video projesi için ilk içerikler gelmeye başladı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’ın yürütücülüğünde çalışmaları süren “Gel Gözüm Gör İstanbul’u” projesi için video çalışmasını tamamlayan ilk öğrenci, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 4. Sınıf öğrencisi Atakan Berkay Güler oldu. Atakan Berkay Güler’in kendisine ait “My World” ismini verdiği çalışma serisi kapsamında da yer verdiği İstanbul videosu, “Gel Gözüm Gör İstanbul’u” projesi gösterimlerinde de yer alacak.

 “ÇEKİM GÜNÜ TAM 11 KM YOL YÜRÜDÜM”

“My World” projesi ile Türkiye’deki bilinen yerleri, bilinmeyen açılarla seyir zevki en yüksek şekilde göstermeyi hedefleyen Atakan Berkay Güler, kendi projesi ile “Gel Gözüm Gör İstanbul’u” projesinin içeriğini birleştirerek, projesinin üçüncü bölümünde İstanbul’a yer verdi:

“İlk olarak şunu söylemeliyim ki My World serisi benim en büyük hayallerimden biriydi. Bu serinin en sevdiğim hem de en zorlandığım bölümü de İstanbul bölümü oldu. Pandemi döneminde, kalabalık ortamlarda bulunmam gerekti ve çekim günü tam 11 km yol yürüdüm. Büyük bir zevkle, İstanbul’un altını üstüne getirdim diyebilirim. Bu zorluğun meyvesi çok başarılı bir işe imza atmamdı. Umarım siz de videoyu benim kadar büyük keyifle izlersiniz. İzlediğiniz için teşekkür ederim.”

“SON DÖNEM TEKNOLOJİLERİNE OLAN HAKİMİYETİ İLE GURUR DUYUYORUM”

Proje özelinde çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü ve yakın zamanda hız kazanacağını belirten Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, öğrencilerin ilgisinden oldukça memnun olduğunu belirtti. Atakan Berkay Güler’in çalışması için, çekimlerde kullanılan yeni teknolojileri ve dinamik yapıyı işaret eden Ongar, teknolojik gelişmeleri takip eden öğrencilerin mezun olduklarında, sektörde de hiç zorlanmayacaklarını söyledi:

“Atakan Berkay, proje kapsamında ilk videoyu üreten öğrencimiz oldu. Projeyi kavrayışıyla, ilgisiyle ve ortaya çıkardığı işle bence örnek bir tutum sergiledi. Video çalışmasında kullandığı son dönem teknolojilerine açıkçası ben bir öğrenci projesinde ilk kez rastladım. Dinamik kurgusu, renklendirmesi, son dönem teknolojilere olan hakimiyeti ile gurur duyuyorum. Sinemadaki ve medya sektöründeki teknik gelişmeleri takip etmenin öğrencileri bir adım ileriye taşıyacağını belirtmek gerek. Atakan’ın işi buna bir örnek. Projemiz kapsamında gösterimini ve tanıtımını yapmaktan memnuniyet duyacağız.”

Bahar yarıyılı başlangıcında, pandemi şartları sebebiyle online bir şekilde hayata geçirilecek olan “Gel Gözüm Gör İstanbul’u” projesi, İstanbul temalı fotoğraf ve videolarınızı bekliyor. Detaylı bilgi için tıklayınız

Atakan Berkay Güler’in “Gel Gözüm Gör İstanbul’u” projesi kapsamında tamamladığı İstanbul videosunu izlemek için tıklayınız.

Atakan Berkay Güler’in diğer işlerini Youtube ve Instagram üzerinden inceleyebilirsiniz.


Hazırlayan: Arş.Gör. Eda Çekemci