Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın Kurucu Üye ve Başkan Yardımcısı Olduğu Apart Sanat Derneği Kuruldu


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın kurucu üye olduğu ve başkan yardımcılığı görevini üstlendiği, Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu’nun üye olduğu Apart Sanat Derneği kuruldu.


Estetik modernizm temelli bir dernek olan Apart Sanat Derneği bünyesinde başta Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali olmak üzere çeşitli sanatsal etkinlikler düzenlenmektedir. Dernek tarafından yakın bir zamanda duyurusu yapılacak sempozyumun ve hakemli derginin planlaması yapılmaktadır. Ağustos-Eylül ayı döneminde ise derneğin ana yayın organı internet sitesi faaliyete geçecektir. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim görevlisi Kerem Yükseloğlu da derneğe üye olmuştur.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, kurucu üye olarak yer aldığı ve akabinde başkan yardımcılığı görevini üstlendiği derneğin oluşum amacı ve hedeflerine dair görüşlerini paylaştı:

“Apart Sanat Derneği, yaklaşık iki senelik gönüllü bir çalışmanın eseri. Başta dernek fikrinin yaratıcısı Onur Keşaplı olmak üzere Ecem Arslanay, Asuman Türkmen, Fırat Tunabay, Erinç Durlanık, Ahmet Toğaç, Zeynep Merve Uygun, Kenan Diler, Erdem Doğan ve pek çok isim bu işin içinde. Estetik modernizme olan tutkumuz bizleri yan yana getirdi. Uzun süren çalışmalar, toplantılar ve işbölümü bizi daha da ileriye götürecek. Bu sürecin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Umarım yapacağımız etkinlik ve projelerle kalıcı bir oluşum olarak hayata anlam katmaya devam ederiz. Bunun yanında öğretim görevlisi Kerem Yükseloğlu’nun da bu sürece değerli katkılarda bulunması ve derneğe üye olması bizleri çok mutlu etti.”

Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ı çalışmalarından ötürü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Sempozyum, akademik dergi, festivaller gibi pek çok etkinlik için derneğin yakında açılacak resmi web sayfasını takip edebilirsiniz.