Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İletişim ve Tasarımı








 Ahmet Bikiç Uluslararası Kısa Film Festival’de Direktörlük Görevini Üstlendi!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi ve Yönetmen Ahmet Bikiç T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşecek olan 5. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali’nin direktörlüğünü üstlendi.


Film başvuruları hala devam eden 5. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali 15 – 18 Kasım 2022 tarihinde Siirt Valiliği ve Siirt Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Festival Direktörlüğünü Ahmet Bikiç’in üstlendiği Siirt Kısa Film Festivali; kısa film yapımlarını ve yapımcılarını desteklemek, eserlerin görünürlüklerini arttırmak, yurt dışı ve yurt içinde bulunan sinemacıları bir araya getirmek amacıyla düzenleniyor. Festivalde kurmaca, deneysel, canlandırma ve belgesel olmak üzere dört farklı kategoriden 25 dakikayı geçmeyen 2020, 2021 ve 2022 yılları içerisinde yapılmış kısa filmler kabul edilmektedir. Festivale başvurular 31 Ekim 2022’e kadar filmfreeway (https://filmfreeway.com/5SiirtUluslararasiKisaFilmFestivali) üzerinden gerçekleştirilmektedir.

FESTİVALİN 35.000 KATILIMCIYA EV SAHİPLİĞİ YAPMASI BEKLENİYOR

2018 yılında ilki gerçekleşen Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali her geçen yıl hem yerel halk hem de çevre halk tarafından yoğun ilgiyle karşılanmaktadır. Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali’nin toplamda 35.000 katılımcıya ev sahipliği yapması beklenmektedir.

GÜÇLÜ JÜRİ ÜYELERİ VE UZMAN FESTİVAL EKİBİ

5. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali’nin hem ön jüri üyeleri hem ana jüri üyeleri hem de festival ekibi alanında uzman ve sektörde tanınan güçlü isimleri içerisinde barındırıyor. Bu kapsamda ön jüri üyeleri arasında Doç. Dr. Esennur Sirer, Yapımcı – Senarist Esra Kaya, Akademisyen – Sinema Yazarı Doç. Dr. Eşref Akmeşe, Doç. Dr. Nursel Bolat, Doç Dr. Özlem Arda, Doç. Dr. Serhat Erdem, Dr. Batu Anadolu, Dr. Mehmet Ferhat Sönmez ve Dr. Uğur Kılınç yer alıyor. Festivalin ana jüri üyeleri ise Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir, İstanbul İGÜ GSF RTS Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltık, Yönetmen Faysal Soysal ve Yapımcı Mehmet Canpolat’tan oluşuyor.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi ve Yönetmen Ahmet Bikiç’in festival direktörlüğünü üstlendiği festival ekibinin festival başkanlığını Yapımcı Baran Mayda, sanat yönetmenliğini İGÜ GSF İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencisi Hande Pala, sosyal medya yönetimini Hazal Çiçeksever ve çevirilerini ise İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) bölümü Araştırma Görevlisi Mustafa Dallı yapıyor.

FESTİVALE BİRÇOK KURUMDAN DESTEK

5. Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü başta olmak üzere Siirt Valiliği, Siirt Belediyesi, Siirt Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Medya Arketip’in katkılarıyla gerçekleştirilmektedir.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birçok önemli kurum tarafından desteklenen 5. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali’nde dereceye giren kısa filmlere ödül verilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda birincilik ödülünün 10.000 TL, ikincilik ödülünün 5.000 TL ve üçüncülük ödülünün ise 3.500 TL olduğu bilinmektedir.