Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İletişim ve Tasarımı








 İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğrencisi Gülben Alkan ile Röportaj Gerçekleştirildi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü 4.sınıf öğrencisi Gülben Alkan ile röportaj gerçekleştirildi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin (GSF) 28 Temmuz 2021'de başlayan tercih ve tanıtım günleri  20 Ağustos 2021 tarihinde son buldu. Tercih ve tanıtım günlerinde görevli olan İletişim ve Tasarımı Bölümü 4.sınıf öğrencisi Gülben Alkan ile kısa bir röportaj gerçekleştirdik.



1. Merhaba Gülben. Tanıtım günlerinde yer almanız için bölüm öğretim elemanlarımızın size teklif sunması konusunda ne düşünüyorsun ? Yer almak isteme nedenini öğrenebilir miyiz?

Öncelikle böyle bir etkinlikte yer almamıza imkân sağladıkları için hocalarıma teşekkür etmek istiyorum. Bence okulun kendi öğrencilerinin bu şekilde görevlendiriliyor olması hem okulu tanıtmamız açısından hem de eğitim hayatımız boyunca farklı bir deneyimimizin olmasını sağladı. Bu etkinlikte yer almak isteme sebebim aslında biraz pandemi dolayısıyla sürekli evde olmuş olmamız ve okulumu özlemiş olmamdı. Haliyle asosyal bir yaşamımız vardı. Hem sosyalleşmek ve insanlarla olan iletişimimin artmasını istediğimden hem de bölümü ve okulu temsilen orada olacak olmam etkili oldu.


2. Bu süreç içerisindeki deneyimlerini paylaşabilir misin?

Bahsettiğim gibi Corona virüs sebebiyle evlerimizde kalmış olmamızdan çok fazla sosyalleşemiyorduk. İnsanlarla olan iletişimimiz de uzaktan işlemeye başlamıştı. Sürece başlamadan önce çekincelerim vardı acaba diğer görevli arkadaşlarla anlaşabilecek miyim nasıl bir ortam olacak diye. Fakat sürece başladığımızda herkesin çok samimi ve pozitif olması ön yargılarımı yıkmama sebep oldu. Ekip oldukça sistematik çalışıyordu. En ufak problemi aramızda hemen çözebiliyorduk. Bu etkinlik sayesinde yeni arkadaşlar edindim ve gerçekten burada görevlendirilmiş olmaktan çok mutluyum Bizim bölümümüzden ben ve Rahnaz Sönmez arkadaşım görevlendirildik, her bölümden en az iki öğrenci vardı. Bu da birimizin işi olduğunda diğerinin tamamlaması için fırsattı.
 

3. Bölüm ve üniversitemiz senin için ne ifade ediyor?

Tercih tanıtım günleri hem üniversitemizin hem de bölümümüzün aday öğrenciler tarafından tanınması açısından önemli bir role sahip bence. Ben iletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencisi olarak gelen öğrencilere deneyimlerimi ve okulumu anlatmaktan çok keyif aldım. Ki aday öğrencilerin tercih edecekleri bölümü okuyan bir öğrenciden dinlemeleri karar verme süreçlerinde çok etkili olduğunu düşünüyorum. Bazı aday öğrenciler Grafik Tasarım Bölümü için geldiklerinde bir yandan İletişim ve Tasarımı Bölümü hakkında da bilgi alabildiler. Bu da aslında akıllarında yeni tercihlerin oluşmasını sağladı.
 

4. Tercih edecek adaylarımıza en önemli tavsiyelerin ne olurdu?

Aday öğrencilerin en önemli tavsiyelerimden biri okurken sıkılmayacakları ve ileride iş hayatlarında mutlu olacağı bölümleri tercih etmeleri olacak. Çünkü istediğimiz bölüm aslında derslere olan devamlılığımızı ve okuldaki başarımızı da çok etkiliyor. Dış faktörlerden çok etkilenmemeye bakmalılar bence; herkes doktor veya mühendis olmak zorunda değil. Hangi bölüme, neye yetenekleri ilgileri varsa onlara yönelmeliler diye düşünüyorum. Hayatlarında da başarılar diliyorum.

Öğrencimiz Gülben'e deneyimlerini paylaştığı için çok teşekkür ederiz.