Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İletişim ve Tasarımı








 Güzel Sanatlar Fakültesi Yeni Yerleşkesine Taşındı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ), Güzel Sanat Fakültesi(GSF) 2021-2022 bahar döneminde yeni yerleşkesine taşındı.




Güzel Sanat Fakültesi, Grafik Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İletişim Tasarımı, İç Mimarlık, Radyo Sinema ve Televizyon, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve son olarak bu yıl kurulan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü ile toplam yedi bölümü bünyesinde bulundurmaktadır.

Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin kuruluş yılı olan 2011 yılından bu yana eğitim öğretimini sürdürdüğü E Blok’tan, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zerrin Funda ÜRÜK’ün tasarladığı J Blok 2. kattaki sınıfların inşaatının tamamlanmasının ardından tüm bölümler ve öğretim elemanları ile birlikte taşındı. Güzel Sanatlar Fakültesi K Blok 20. Katta, İletişim Tasarım(ILT), Radyo, Televizyon ve Sinema(RTS), Grafik Tasarım(GRA) ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları(GMS) bölümlerinin öğretim elemanları ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı ve Sekreterlikler; 14. katta İç Mimarlık(IMI), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı(ICM) ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı(İng (IAE) bölümlerinin öğretim elemanları ve İç Mimarlık Stüdyosu; 5. katta Grafik Tasarım Bölümü’nün çizim atölyesi; 3. katta Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün Cep Sineması; J Blok 2. katta ortak sınıfları bulunmaktadır.



Prof. Dr. Şükran Güzin ILICAK AYDINALP, yeni yerleşke hakkındaki düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“Yeni yerleşkemize taşındığımız bugünlerde mekân değişikliği ile birlikte enerjimiz yüksek ve yeni projelere hazırız. Tüm öğretim elemanlarımızla bir arada çalışma ortamına sahip olmamız bizleri motive ediyor. Yakaladığımız güçlü sinerji, ekip ruhumuza katkı sağlayacak ve çok daha başarılı bir sürece gireceğiz. Tasarımlarını İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda ÜRÜK’ün yaptığı J Bloktaki sınıflarımız, ofislerimizin ferah ortamı, geniş çalışma ortamımız, üniversitemizin sağladığı geniş imkânlarla birlikte yeni yerleşkemize uyum sağlamamız daha kısa sürecektir. Yeni çalışma ortamımızın fakültemize hayırlı olmasını dilerim”.