Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İletişim ve Tasarımı








 Beypazarı Film Atölyesi basında ses getirdi!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen Beypazarı Film Atölyesi ulusal basında ses getirdi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen Beypazarı Film Atölyesi 24-27 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleşti. 3 gün süren ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Beypazarı Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen film atölyesine 4 farklı liseden toplamda 25 öğrenci katılım sağladı. Öncelikle İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin alanında uzman öğretim elemanları tarafından kameramanlık, oyunculuk, yönetmenlik, senaryo gibi çeşitli konularda teorik eğitim verildi. Ardından atölyeye katılan öğrenciler, alanında uzman öğretim elemanlarının danışmanlığında sinema, oyunculuk, ses, ışık, kamera gibi çeşitli konularda sahada uygulama fırsatı ve deneyim elde ettiler.

Gerçekleşen Beypazarı Film Atölyesi aralarında İhlas Haber Ajansı (İHA), Anadolu Ajansı (AA) gibi önemli haber ajanslarının yer aldığı ulusal ve yerel basında büyük ses getirmiştir. Ulusal ve yerel basında toplamda 35 farklı haber sitesinde haber olmuştur. Aşağıda haberlerin ekran görüntüleri yer almaktadır. 
Beypazarı Film Atölyesi’nin danışmanlığını Prof. Dr. Nail Öztaş, proje yürütücülüğünü İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, proje yürütücülüğünü ve yapımcılığını Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç, atölye yürütücülüğünü Öğretim Görevlisi/ Yönetmen Ahmet Bikiç, tasarım ekibinde Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever, teknik ekipte Arş. Gör. Eda Çekemci yer almaktadır. Bilindiği üzere, çekim ve eğitim sonrasında öğrenciler tarafından çekilen belgesel film, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (GSF) öğretim elemanları tarafından kurgulanacak ve hazırlanan belgesel filmlerin gösterimleri ise yine Beypazarı’nda yapılacak olan galada izleyiciyle buluşacak. Katılımcı öğrencilere bu gala gecesinde sertifikaları takdim edilecek.