Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İletişim ve Tasarımı








 Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever İletişim ve Tasarımı Bölümü Akademik Kadrosuna Katıldı!


Arş.. Gör. Ayten Bengisu Cansever, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü'nün akademik kadrosuna katıldı.


Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever, lisans eğitimini 2019 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım (%30 İngilizce) bölümünde birincilikle tamamlamıştır. 2020 yılında ise çift ana dal bölümü olan Marmara Üniversitesi Sosyolojiden (İngilizce) onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Lisans eğitiminin ardından yüksek lisansa Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı Kişilerarası İletişim Bilim Dalında devam etmiştir. 2021 yılında “Dijital Oyunlarda Biyopolitik Söylem ve Anlatı: The Sims 4 Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini başarıyla savunarak mezun olmuştur. Yüksek lisans tezinden ürettiği aynı ismi taşıyan makalesi 2021 yılında Intermedia International Journal’de yayımlanmıştır. Bunun dışında Ayten Bengisu Cansever’in kitap bölümü, bildiri sunumları gibi çeşitli çalışmaları yer almaktadır. Şu anda İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir.

Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever bölüm ile ilgili düşüncelerini dile getirdi:

“Öncelikle İGÜ GSF İletişim ve Tasarımı kadrosuna katılmış olmaktan çok memnunum. Akademik kariyer benim tutkuyla bağlı olduğum bir hedef ve bu nedenle ilk basamağı olan araştırma görevliliği ile başlamak benim için son derece heyecan verici. İletişim ve Tasarımı Bölümü iletişim ve tasarım alanlarının kesişim noktasında olan inter-disipliner bir alandır. Bilindiği üzere, iletişim tasarımı günümüzde her sektör için oldukça önem arz eden bir alan haline gelmiştir. Çünkü markalar rakiplerinden bir adım önde olabilmek, farklılık yapabilmek ve hedef kitlelerinin zihinlerinde kendilerini konumlandırabilmek için iletişim tasarımından faydalanmaktadırlar. Bu doğrultuda sektörde alanında uzman iletişim ve tasarımcıları yetiştirmek son derece önem taşımaktadır. Bu noktada çağa ayak uydurabilmek, günceli yakalamak adına bölümümüzün hem akademik kadrosunun hem de müfredatının son derece kaliteli olduğunu söyleyebilirim.”

Bengisu hocamızı tebrik eder ve akademik kariyerinde başarılarının devamını dileriz.