Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İletişim ve Tasarımı








 “Gel İşimi Anlat”ın Konuğu Ezgi Aşık Gençlere “Sunuculuğu” Anlattı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü'nün düzenlediği ve moderatörlüğünü Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’in üstlendiği “Gel İşimi Anlat” Etkinlikler dizisinde Sunucu Ezgi Aşık ağırlandı. 2 Kasım Salı günü Sunucu Ezgi Aşık’ın katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte “Sunuculuk ve Program Hazırlığı” başlıklı söyleşi yapıldı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümünün düzenlediği etkinlikler dizisi “Gel İşimi Anlat”, Sunucu Ezgi Aşık’ın katılımıyla ve Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’in moderatörlüğüyle devam ediyor.

Öğrencilerimizin sektörün önde gelen temsilcileriyle buluşmaları ve sektör çalışmalarını yakından takip edebilmeleri için düzenlenen “Gel İşimi Anlat”ın yedinci etkinliği, 2 Kasım Salı saat 15:00’da İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) konferans salonunda gerçekleştirildi. “Gel İşimi Anlat” etkinlik dizisinin yedincisine konuk olarak katılan Ezgi Aşık, ulusal kanallarda televizyon programcılığı ve özel habercilik süreçlerini deneyimlemiştir ve Akşam TV ve 24 TV’de sunuculuk yapmaktadır.

Sunucu Ezgi Aşık’ın konuk olduğu “Gel İşimi Anlat” etkinliği kapsamında “Sunuculuk ve Program Hazırlığı” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide haber spikerliği ve sunuculuk macerasının başlangıcını aktaran Ezgi Aşık, her zaman haber yazmayı, insanlara bir şeyler aktarmaktan keyif aldığını belirtmiştir. Ezgi’nin Penceresi şeklinde başladığı blogta haber yazmayı geliştiren Ezgi Aşık, üniversite öğrenicisiyken çalışmaya başlamıştır. Akranlarından farklı olarak gezmek, dolaşmak yerine eve gidip minik dizüstü bilgisayarında haber yazmak için çabaladığını anlatmıştır. Öyle ki ters piramit, 5N1K gibi belirttiği ve daha pek çok çeşidi olan haber yazımı üzerine kendisini uzmanlaştırmaya çalışmıştır. Hatta kendisini rakip olarak görmüş ve “Nasıl daha kısa sürede haber yazarım?” diye düşünerek kendisine meydan okumuştur. Tüm bunların ardından Sunucu Ezgi Aşık, söyleşide “En büyük rakibim kendim, kendimin en iyi hali olmak için çabalıyorum” dedi.

Sunucu Ezgi Aşık, sunucu olmak isteyen gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Üniversite eğitiminin yanında network oluşturmanın öneminden ve hatta bunun günümüzdeki gerekliliğinden bahsetti.

Söyleşinin sonunda ise her zamanki gibi soru-cevap gerçekleşti. Soruları yanıtlayan Ezgi Aşık, hayallerinden vazgeçmemenin öneminden bahsetti. Gerçekleşen keyifli söyleşinin ardından, Ezgi Aşık’a plaket ve çiçek takdimi gerçekleşti.