Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İletişim ve Tasarımı








 “Gel İşimi Anlat” Etkinliğine Sualtı Film Yapımcısı Bengiz Özdereli Konuk Oldu!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümünün düzenlediği ve moderatörlüğünü Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’in üstlendiği “Gel İşimi Anlat” Etkinlikler dizisinde Türkiye’nin önemli sualtı film yapımcılarından olan Bengiz Özdereli ağırlandı. 25 Ekim Pazartesi günü Sualtı Film Yapımcısı Bengiz Özdereli’nin konuk olduğu etkinlikte “Sualtında Film Prodüksiyonu” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümünün düzenlediği “Gel İşimi Anlat” etkinlikler dizisinin üçüncüsü, Türkiye’nin önemli sualtı film yapımcılarından olan Bengiz Özdereli’nin katılımıyla ve Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’in moderatörlüğüyle devam ediyor.

Öğrencilerimizin sektörün önde gelen temsilcileriyle buluşmaları ve sektör çalışmalarını yakından takip edebilmeleri için düzenlenen “Gel İşimi Anlat”ın üçüncü etkinliği, 25 Ekim Pazartesi günü saat 11:30’da İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) konferans salonunda gerçekleştirildi. “Gel İşimi Anlat” etkinliğine konuk olan Uluslararası Marmara Sualtı Festivalinin kurucularından sualtı film yapımcısı Bengiz Özdereli, sualtında fotoğraf çekmeye 1992 yılında başladı. Bir süre sonra hareketli görüntülerin, sualtını daha iyi anlatabildiğini görüp videoya çekmeye karar verdi.

Sualtı Film Yapımcısı Bengiz Özdereli “Sualtında Film Prodüksiyonu” konulu söyleşisinde sualtında film yapımı ile ilgili sektörel ve teknik bilgiler aktardı. Ayrıca Sayın Özdereli, katılımcılara kendi filmografisinden çalışmalar izletti.

Bengiz Özdereli, söyleyişinin sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Ayrıca Sayın Bengiz Özdereli, öğrencilerimize alana yönelik bazı önemli tavsiyelerde bulundu.

Gerçekleşen keyifli söyleyişinin ardından, Bengiz Özdereli’ye İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç tarafından çiçek ve plaket takdimi gerçekleşti.
Sayın Bengiz Özdereli’ye ve tüm konuklarımıza katılımları için teşekkür ederiz.