Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 Öğr. Gör. Minel Kurtuluş İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde Görevine Başladı!


Öğr. Gör. Minel Kurtuluş, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanat Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde göreve başlamıştır.


Öğr. Gör. Minel Kurtuluş, lisans eğitimini 2018 yılında Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde tamamlamıştır. 2019 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi Yapı Fiziği ve Malzemesi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2021 yılında “Endüstri Devrimi Sonrası Mimari Dönemlerin Malzeme ve Teknolojisi Açısından İncelenmesi” başlıklı yüksek lisans tezini başarıyla savunarak mezun olmuştur. Yüksek lisans tezinin bitmesinin ardından, aynı üniversitede Yapı Fiziği ve Malzemesi Doktora Programı’na başlamıştır. Hâlen doktora eğitimine devam etmektedir.

Ayrıca farklı iç mimarlık, mimarlık ve inşaat şirketlerinde villa, butik otel, iş hanı ve kentsel dönüşüm projelerinde mimar olarak çalışmış, 2020 yılında ise İstanbul İl Tarım Binalarının (toplam 14 adet 30.350 m2) rölöve ve güçlendirme projesinde görev almıştır.

Bilimsel çalışmalarından bazıları:
  • 12. Uluslararası Sinan Sempozyumu, “Online Workshop Model With Online Design Experience and Evaluation of Social Responsibility Outcomes During Covid-19 Pandemic” başlıklı bildiri sunumu, 2020
  • Uluslararası 1. Konya Sanat Sempozyumu “Sanat Eğitiminin Ergen Gelişimindeki Etkileri” başlıklı bildiri sunumu, 2020
  • Archtheo'20 - XIV. Uluslararası Mimarlık Teorisi ve Tarihi Konferansı “Changes in The Use Of Materials in the Field Of Architecture After The Industrial Revolution” başlıklı bildiri, 2020
  • Tarihi Yapılarda Enerji verimliliği Çalıştayı, 2019, İstanbul- Cezayir (konuşmacı ve katılımcı mimar)
İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Minel Kurtuluş bölümdeki görevi ilgili düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“Mimarlık mesleğine olan aşkımın, mimarlık mesleğini öğretme aşkına dönüştüğü bu uzun yolculukta, İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde başlamış olduğum yeni görevim için son derece heyecanlı olduğumu belirtmek isterim. Tüm bilgi ve akademik birikimimi İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri ile paylaşmaktan, üniversitemiz bünyesinde akademik çalışmalar ve projeler yapmaktan ve İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin bir parçası olmaktan onur duyuyorum. İç mimarları, iç mimarlık mesleğine gönül verenleri ve tüm iç mimarlık yolunda olan öğrencilerimizi sevgiyle kucaklarım.”

Öğr. Gör. Minel Kurtuluş hocamızı tebrik eder, akademik kariyerinde başarılarının devamını dileriz.