İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

İGÜ Yatay Geçiş Başvuruları Devam Ediyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) yatay geçiş başvuruları başladı. Başvurular 31 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek.

Üniversitemize 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz yarı yılı yatay geçiş başvuruları 08 Haziran 2022-31 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Kurum İçi, Kurumlar Arası ve Yurt Dışı Yatay Geçiş ile Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) ile başvuru yapacak öğrencilerin üniversitemize gelmelerine gerek yoktur.

Başvurular elektronik ortamda (online) olarak yapılacak olup, ayrıca kargo veya şahsen başvuru kabul edilecektir. Yatay geçiş başvurusu kabul edilen öğrencilerin, kayıt için gerekli güncel belgelerinin asıllarını, kayıt esnasında öğrenci işlerine bizzat kendilerinin teslim etmesi gerekmektedir.

Kontenjanlar:

Fakülte/ Yüksekokul GANO Yatay Geçiş Kontenjanları için tıklayınız.

Fakülte/ Yüksekokul Merkezi Puan (EK MADDE -1) Yatay Geçiş Kontenjanları için tıklayınız.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar:
  • Öğrenci Belgesi (e-Devlet üzerinden alınan belge kabul edilir.)
  • Disiplin Durumunu Gösterir Belge (Yeni tarihli ve ilgili kurumdan onaylı olması gerekmektedir, transkript üzerinde disiplin durumu belirtilmiş ise ayrıca belge istenmeyecektir.)
  • ÖSYS Sonuç Belgesi (LYS Sonuç Belgesi) (ÖSYM web servisi sonuç sayfası yazıcı dökümü de kabul edilebilecektir.)
  • ÖSYS Yerleştirme Belgesi (ÖSYM web servisi sonuç sayfası yazıcı dökümü de kabul edilebilecektir.)
  • Not Dökümü (Transkript) (Yeni tarihli ve ilgili kurumdan onaylı olması gerekmektedir.)
  • Yabancı Dil Başarı Belgesi (Yabancı dilde eğitim öğretim yapılan bölümler için)
  • İkinci Öğretimden Normal Öğretime GANO ile Geçiş Yaparken %10’luk Başarı Durum Belgesi
  • Ders İçerikleri
  • Önemli Not: Yatay geçiş başvurusu kabul edilen öğrencilerin kesin kayıt sırasında kayıtlı oldukları üniversiteden “Yatay Geçişine Engel Bir Durum Olmadığına Dair Belge” getirmeleri gerekmektedir.
  • Önemli Not: İntibak işlemlerinin yapılabilmesi için öğrencilerin onaylı not dökümü (Transkript) ile daha önce görmüş oldukları derslerin içeriklerini de başvuru evrakları ile beraber ilgili birime teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Başvuru işlemleri online olarak yapılacak olup tarafınıza bilgi verilecektir.

YÖK Yatay Geçiş Mevzuatı:

Mevzuata ulaşmak için tıklayınız.

Ek Madde-1 (Merkezi puan ile Yatay Geçiş) kapsamında yatay geçiş uygulama esasları için tıklayınız.

Yatay Geçişle İlgili Her Türlü Sorularınızı Üniversitemizin;

Çağrı Merkezi: 0212 422 70 00
E-Posta: yataygecis@gelisim.edu.tr
WhatsApp Destek Hattı: 0531 088 22 97 iletebilirsiniz.
Not: Yatay geçiş değerlendirme işlemleri sonucunda listeler üniversitemizin ana sayfasında yayımlanacaktır.