Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 İGÜ Arş. Gör. Gökçe Uzgören FIRST Lego League Turnuvaları'nda jüri olarak yer aldı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü (İÇM) Arş. Gör. Gökçe Uzgören, FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) tarafından düzenlenen ve bilimsel içerikli uluslararası bir turnuva olan FIRST Lego Lig'in Türkiye ayağını oluşturan Bilim Kahramanları Derneği kapsamında "Yenilikçi Proje Jürisi" olarak yer aldı.


9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini ‘topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini’ sağlayan; dünyada 98 ülkeden 40 binin üzerinde takımın katıldığı FIRST LEGO League/ FIRST LEGO Lig isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağı olan "Bilim Kahramanları Derneği-Bilim Kahramanları Buluşuyor" etkinliğinin 16. İstanbul Turnuvalarının ilki, 1 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirildi.

Bu yılki teması, "City Shaper/Şehri Şekillendir" olarak belirlenen etkinlikte günümüz şehirlerinde ortaya çıkan sorunlara çözüm önerileri sunan öğrencilerin birbirinden özgün projeleri sunuldu. Türkiye'den birçok okulun ekip olarak katıldığı turnuvada, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü (İÇM) Arş. Gör. Gökçe Uzgören "Yenilikçi Proje Jürisi" olarak görev aldı.