Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 İç Mimarlık Söyleşileri’nin Sekizincisi Y. İç Mimar Vedat Ayın’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi!


İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri tarafından organize edilen “İç Mimarlık Söyleşileri”nin sekizincisi, 3 Mart 2022 tarihinde Yüksek İç Mimar Vedat Ayın’ın katılımıyla gerçekleşti.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri tarafından organize edilen “İç Mimarlık Söyleşileri”nin sekizincisi, İç Mimarlık Kulübü’nün desteği ile 3 Mart 2022 Cuma Günü Gelişim Tower (K Blok) Firnas Oditoryum’da Yüksek İç Mimar Vedat Ayın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Pek çok farklı kola ayrılan turizm sektörünün mimari anlamda da pek çok gelişim ve dönüşüme zemin hazırladığını biliyoruz. Klasik anlamda konaklama mekânı olmaktan çıkan otellerin farklı ihtiyaç ve isteklere hitap etmeleri gerektiğinden ötürü, günümüzde özelleşmiş otel mekânları ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu noktada iç mimarlık disiplininin önemi de ön plana çıkmaktadır. Öğrencilerimizin bu konudaki güncel gelişmeleri takip etmesine olanak sağlamayı amaçlayan “Otel Mimarisi ve Yapısal Fonksiyonlar” temalı söyleşinin açılış konuşması İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük tarafından yapıldı.

imi söyleşileri 8


imi söyleşileri 8

Söyleşide Sayın Vedat Ayın, Hilton Otel Kozyatağı örneği üzerinden, otel mimarisi ve yapısal fonksiyonları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Otelin kat planları üzerinden; yangın çıkışları, malzeme kullanımı, teknik donatım, şaft boşlukları, temizlik hizmetinin planlanması, yönetim birimlerinin konumu ve mekân tasarım kriterleri, otellerde şehir içi/şehir dışı ayrımına göre farklılaşan yapısal unsurlar, otel mimarisinde maliyet planlaması gibi çok çeşitli konular üzerinden öğrencilerimize bilgi veren Sayın Vedat Ayın, son olarak, otel yapısı üzerine proje dersi alan İç Mimarlık ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencilerine projelerinde dikkat etmeleri gereken unsurlar konusunda tavsiyelerde bulundu.
Söyleşi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Yaprak Özel, Öğr. Gör. Yusuf Taner Gültekin ve Öğr. Gör. Çiğdem Gök ile bölüm öğrencilerinin Vedat Ayın’a meslekle ilgili sordukları sorular üzerinden devam etti.

Sayın Yüksek İç Mimar Vedat Ayın’a öğrencilerimize verdiği bilgilerden ötürü teşekkür ederiz.

Vedat Ayın Kimdir?
 
1980 doğumlu olan Yüksek İç Mimar Vedat Ayın,  İstanbul Hilton Kozyatağı'nda teknik müdür olarak iş hayatına devam etmektedir. Geçmişte çeşitli alışveriş merkezlerinde teknik müdürlük ve ticaret olarak da ofis, mağaza ve konut projeleri gerçekleştiren Ayın ayrıca, İstanbul Arel Üniversitesi'nde 4 dönem boyunca İç Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencilerine "Yapı Donatım" dersi yürütücülüğü yaparak öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.