Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 İç Mimarlık Bölümünden Öğr. Gör. Yusuf Taner Gültekin’in konuşmacı olduğu, Mülteci ve Afetzedeler için Tasarım Konferansı Gerçekleştirildi


İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı/İç Mimarlık Bölümü’nden Öğr. Gör. Yusuf Taner Gültekin konuşmacı olarak yer aldığı, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ‘Mülteciler ve Afetzedeler için Yaşam Birimi ve Acil İhtiyaç Ürünleri Tasarımı’ adlı üniversiteler arası konferans gerçekleştirildi.


Son yıllarda ülkemizde yaşanan yoğun mülteci trafiğinin ortaya çıkardığı ve mültecilerin yaşamak zorunda kaldığı sorunlardan bir tanesi olan barınma sorununa ve de bir çok parametrede paralellik taşıyan, deprem başta olmak üzere sel, yangın, kuraklık, salgın hastalık gibi afetlerde de afetzedelerin ihtiyaçlarına çözüm getirebilecek yaşam üniteleri ekseninde yeni fikirlerin irdelenmesi için İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde üniversiteler arası bir çalıştay programı belirlenmiştir.

‘Mülteciler ve Afetzedeler için Yaşam Birimi ve Acil İhtiyaç Ürünleri Tasarımı’ adlı çalıştay içerisinde 11 Nisan günü gerçekleştirilen konferansta pek çok uzman ve akademisyen konuya dair fikirlerini ve çalışmalarını sunmuştur. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü tarafından hazırlanan çalıştayın konferans bölümünde, üniversitemizin İç Mimarlık/ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden Öğr. Gör. Yusuf Taner Gültekin ‘Göçmen ve afetzedeler için seyyar barınma üniteleri ve engelli bireylere yönelik çözümler’ başlıklı çalışması ile konuşmacı olarak yer almıştır.