Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 GSF Dekanlığından Arş. Gör. Gökçe Uzgören’e Tebrik Ziyareti


Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ve Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Savaş TÜBİTAK 2214/a Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu ile Dublin City University’de bir araştırma projesi yürütecek olan Arş. Gör. Gökçe Uzgören’i ziyaret ederek tebriklerini ilettiler.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Gökçe Uzgören, Dublin City University (DCU), School of Law and Government bünyesinde Dr. Valesca Lima danışmanlığında yürütmeyi planladığı "Regulating Short-Term Rentals: A Comparative Study on the Effect of Airbnb on the Housing Sector in Istanbul and Dublin" başlıklı araştırma projesi için TÜBİTAK tarafından verilen 2214/a Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu almaya hak kazandı. Başarısının açıklanmasının ardından Uzgören’e GSF Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Savaş tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Başvuru süreci, araştırma projesinin detayları ve geleceğe ilişkin bilimsel araştırmaların konuşulduğu ziyaretin sonunda Araştırma Görevlisi Okan Kırbacı tarafından Uzgören ile röportaj gerçekleştirildi.

 “Kariyer Gelişimime Büyük Bir Katkı Sunacak”

Bir kısa süreli konaklama platformu olan Airbnb’nin farklı ülke ve kentlerdeki konut piyasasına etkileri üzerine araştırmalar yürütmenin önemli olduğunu vurgulayan Uzgören, “bu araştırmanın, mekân analizlerine dijital çağın dinamiklerini eklemlemek ve çok katmanlı yapıya dikkat çekmek açısından kariyer gelişimime katkı sunacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. Böyle bir araştırmayı altı ay süre ile İstanbul ve Dublin’i ele alarak karşılaştırmalı bir biçimde Dublin City University’de yürütmenin kendisi için oldukça ufuk açıcı bir deneyim olacağını belirten Uzgören, bu vesileyle üzerinde emeği geçen tüm hocalarına bir kere daha teşekkürlerini iletti.

“Kendisi ile Gurur Duyuyoruz”

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ve Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Savaş, Arş. Gör. Gökçe Uzgören’i ziyaret sırasında tebrik ettiler. TÜBİTAK bursu alarak altı aylık bir süre ile yurt dışında araştırma yapmanın büyük bir başarı olduğunu ve bu başarı ile gurur duyduğunu ifade eden GSF Dekanı Prof. Dr. Güzin Ilıcak Aydınalp, fakülte bünyesinde bu tür bilimsel araştırmaların yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Arş. Gör. Gökçe Uzgören’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.