Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 Dr. Öğr. Üyesi Parvin Heidari İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerine Bölüm Başkan Vekili Olarak Atandı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGU), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Parvin Heidari, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe) ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümlerine Bölüm Başkan Vekili olarak atandı.


Dr. Öğr. Üyesi Parvin Heidari, yüksek lisans eğitimini Tahran Üniversitesi’nde “İran Cami Mimarisinin Evrimi” başlıklı tez çalışması ile 1999 yılında tamamladı.

Ardından Türkiye’ye yerleşen Dr. Öğr. Üyesi Parvin Heidari, doktora eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi’nde başladı. Doktora eğitimini de “Mimari Tasarım Sürecinin Erken Aşamasında Tasarım Araçlarını Sorgulanması: Kalem ve Kağıt vs. Dijital Eskiz” başlıklı tez çalışması ile 2018 yılında tamamladı.

Çeşitli üniversitelerde Mimari Tasarım ve Temel Tasarım dersleri vererek öğretim elemanı olarak sürdürdüğü akademik kariyerine, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü’nde bölüm başkanı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe ve İngilizce) Bölümlerinde ise bölüm başkan vekili olarak devam edecek.

Dr. Öğr. Üyesi Parvin Heidari yeni görevi ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Akademik kariyerim, tutkuyla bağlı olduğum ve yıllar öncesinden başlamış bir yolculuk ve bu yolculuğun yeni durağında ise İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü’nde bölüm başkanı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe ve İngilizce) Bölümlerinde ise bölüm başkan vekili olarak  görev almaktayım. Yeni ve değerli akademik kadrosu ve yepyeni öğrenciler ile bu yolculuğu devam ettirmek benim için de heyecan verici ve burada olmaktan memnuniyet duyuyorum. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri, çağdaş yaratıcı çözümler üretebilen tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlayan bölümlerdir. Bu doğrultuda, üniversite ve fakültenin olanakları ve potansiyellerini kullanarak ve on beş senelik akademik deneyimimi ortaya koyarak, öğrencilerin, teknoloji alanındaki gelişmeleri, bu teknolojiyi verimli bir şekilde kullanabilme, yaratıcı, yenilikçi ve özgün iç mekânlar üretebilme becerisini geliştirmelerine katkı sunmayı ümit ediyorum.”

Dr. Öğr. Üyesi Parvin Heidari’ye yeni görevinde başarılar dileriz.