Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 Dr. Öğr. Üyesi Parvin HEIDARI İç Mimarlık Bölümü’nde Görevine Başladı


Dr. Öğr. Üyesi Parvin HEIDARI, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanat Fakültesi (GSF) İç Mimarlık Bölümü’nde göreve başladı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGU), Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF), İç Mimarlık Bölümü, İç Mimarlık Bölüm Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük, Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aykut, Arş.Gör. Eliz Mutlu, Arş. Gör. Başak Lale bulunduğu akademik kadrosuna Dr. Öğr. Üyesi Parvın Heıdarı de katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Parvın Heıdarı, yüksek lisans eğitimini Tahran Üniversitesi’nde “İran Cami Mimarisinin Evrimi” başlıklı tez çalışması ile 1999 yılında tamamladı. Ardından Türkiye’ye yerleşen Dr. Öğr. Üyesi Parvın Heıdarı doktora eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi’nde başladı. Doktora eğitimini de “Mimari Tasarım Sürecinin Erken Aşamasında Tasarım Araçlarını Sorgulanması: Kalem ve Kağıt vs. Dijital Eskiz” başlıklı tez çalışması ile 2018 yılında tamamladı.

Çeşitli üniversitelerde, Mimari Tasarım ve Temel Tasarım Dersleri vererek öğretim elemanı olarak sürdürdüğü akademik kariyerine bu dönemden itibaren İstanbul Gelişim Üniversitesi İç Mimarlık Bölümün’de devam ediyor olacak. Dr.Öğr.Üyesi Parvın Heıdarı yeni görevi ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti.

“Akademik kariyerim, tutkuyla bağlı olduğum ve yıllar öncesinden başlamış bir yolculuk ve bu yolculuğun yeni durağında ise İstanbul Gelişim Üniversitesi, İç Mimarlık Bölümün’de Dr. Öğretim Üyesi olarak,  görev almaktayım. Yeni ve değerli akademik kadrosu ve yepyeni öğrenciler ile bu yolculuğu devam ettirmek benim için de heyecan verici ve burada olmaktan memnuniyet duyuyorum. İç Mimarlık eğitimi bir tasarım eğitimi olarak, öğrencilere yeni bir anlatım ve ifade dili kazandırarak temeli görsel iletişim esasına dayalı, biçimi ve işlevi bütünleştirerek sanatsal ve gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, çağdaş yaratıcı çözümler üretebilen tasarımcılar yetiştirmek amacıyla kurulmuş bir bölümdür.  Bu doğrultuda, üniversite ve fakültenin olanakları ve potansiyellerini kullanarak ve 15 senelik akademik deneyimimi ortaya koyarak, öğrencilerin, teknoloji alanındaki gelişmeleri, bu teknolojiyi verimli bir şekilde kullanabilme, yaratıcı, yenilikçi ve özgün iç mekânlar üretebilme becerisini geliştirmeği amaçlayıp ve gerçekleştirilmesini umut ediyorum.”

Dr. Öğr. Üyesi Parvın Heıdarı’ye yeni görevinde başarılar dileriz.