Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin, "Cumhuriyet’in 98. Yılı Karma Sergisi"ne Katıldı


Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin Port Art’ın düzenlediği Cumhuriyet’in 98. Yılı Sergisi’ne fotoğraf eseri ile katılım sağlamıştır.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin, Port Art’ın düzenlediği Cumhuriyet’in 98. Yılı Sergisi’ne fotoğraf eseri ile katılım sağlamıştır. 29 Ekim 2021 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde Portakal Çiçeği Rezidans’ta açılışı yapılan sergiye katılım yoğun oldu. Sanatın her dalında çeşitli sanat eserlerinin sergilendiği ve çeşitli müzik etkinliklerinin gerçekleştiği sergi ile Cumhuriyet’in 98. Yılı coşkuyla kutlanmış oldu.

İGÜ GSF İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin, sergiye katılım gösterdiği eseri ve sergi ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“29 Ekim 2021‘de 4. Cumhuriyet Sergisi; Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi bünyesinde gerçekleşen bir karma sergidir. Portakal Çiçeği Rezidans‘ın muhtelif katlarında yer alan sergi salonlarında, çeşitli etkinlikler ile Cumhuriyetimizin 98. yılını coşkuyla kutlayarak açılmıştır. Ben de Ankara’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yapısının iç mekân detaylarından oluşturduğum bir fotoğraf çalışmamla katılmış bulunmaktayım.

CSO yapısı Ankara ve mimarlık tarihi için oldukça önemlidir. Eski yapı, Cumhuriyetin ilânının otuz sekizinci yıldönümü şerefine 29 Ekim 1961 tarihinde düzenlenen küçük bir konserle hizmete girmiştir. Yeni CSO binasının projesi için ise 1992’de bir yarışma düzenlenmiş ve yarışmayı mimarlar Özcan ve Semra Uygur tarafından tasarlanan proje kazanmıştır. Ne yazık ki yarışmanın üzerinden yirmi sekiz yılı aşkın süre geçen, inşaatı yirmi üç yıldır kesintilerle devam eden, çokça hükümet eskiten Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yeni binası, 2020 senesinin sonunda açılmıştır. Yapının açılması da aradan geçen süredeki kesintiler, bütçe darlıkları, önceliklerin değişmesi kadar sorun oluşturmuş ve Türkiye’de mimarlığın, dolayısıyla mimarların yerinin ‘yok’ derecesinde olduğunu bir kez daha herkese göstermiştir.

Ben de fotoğraf çalışmamla, bu önemli günümüz için, Ankara’ya kazandırılmış bu yeni yapıttan farkı bakış açısı sunmaya çalıştım.”
Sergi 20 Kasım 2021 tarihine kadar Portakal Çiçeği Rezidans’ta gezilebilir. Sergiye katılım gösteremeyen öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz sergiye ilişkin çekilen tanıtım filmini buraya tıklayarak izleyebilirler.

Dr. Öğr. Üyesi Cansın İlayda Çetin’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Sergide yer alan eserlerden:

ilayda çetin fotoğraf eseri