İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Yaşam Alanlarımızda Hep Birlikte 2: Çevremizdeki Kedi ve Köpekler için Mama Kapları Tasarlayalım!

Merhaba arkadaşlar,

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile İç Mimarlık Bölümleri olarak “Yaşam Alanlarımızda Hep Birlikte 2: Çevremize Kediler ve Köpekler için Mama Kapları Tasarlayalım!” başlıklı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Bu sosyal sorumluluk projesinin temel amacını çevremizdeki patili dostlarımızın yiyecek-içecek ihtiyacının gelip geçici bir durum olmadığına, süreklilik arz ettiğine dikkat çekmek ve bu zorunlu ihtiyaç konusunda kolektif bir bilinç oluşturmak” olarak özetleyebiliriz.

Bu amaç ile sizlerden çevremizdeki patili dostlarımızın kullanabilmesi için mama kapları tasarlamalarını bekliyoruz. Proje tamamen çevrimiçi ortamda sürdürülecek. Bitiminde ise ortaya çıkan tasarımlar ile bir online sergi düzenlenecek. Bu serginin de Arkitera, Mimarizm, XXI gibi mimarlık ve tasarım platformlarında haberinin paylaşılmasını planlıyoruz.

Sosyal sorumluluk projesine katılmak isteyen arkadaşlarımız “isim soyisim, öğrenci numarası, bölüm, sınıf bilgileri ve projeye katılma nedenlerini 50-100 kelime ile açıklayan bir metni” içeren bir Word dosyasını da ileterek bize e-mail atabilirler.

e-mail’de alıcı kısmına şu mail adreslerinin tümünü yazmanızı rica ediyoruz:
guzgoren@gelisim.edu.tr , tozturk@gelisim.edu.tr , mkaradaban@gelisim.edu.tr , emutlu@gelisim.edu.tr).

Başvurularınızı bekliyoruz. Görüşmek üzere!
sosyal sorumluluk projesi 2

EYLEM PLANI

Proje Başlığı: Yaşam Alanlarımızda Hep Birlikte 2: Çevremize Kediler ve Köpekler için Mama Kapları Tasarlayalım!

Proje Konusu: Yaşam alanlarımızın çevresinde bulunan dış etkenlerden zarar gören mama kaplarının veya mama kabı işlevince kullanılan materyallerin yerine çevre şartlarına dayanıklı ve işlevsel mama kapları tasarımı ile dostlarımızın yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamalarını kolaylaştırmak ve yaşam alanlarımızda buna dikkat çekmek.

Projenin Amacı: Bu proje hayvanların yiyecek-içecek ihtiyacının gelip geçici bir durum olmadığına, süreklilik arz ettiğine dikkat çekmek bu zorunlu ihtiyaç konusunda kolektif bir bilinç oluşturmak amaçlanmaktadır.

Proje Yürütücüleri: Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük, Dr. Öğr. Üyesi Yaprak Özel, Arş. Gör. Gökçe Uzgören, Arş. Gör. Tuğçe Öztürk, Arş. Gör. Merve Karadaban, Arş. Gör. Eliz Mutlu

Proje Ekibi: Proje yürütücüleri ve İç Mimarlık ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri

Eylem Planı: Proje ekibinde yer alan öğrenciler, yaşadıkları alanların kamusal mekanlarında (sokak, meydan, cadde vb.)kedi & köpeklerin yiyecek ve içeceklere nasıl ulaştıklarının farkına varmaları, mama kaplarının bulunup bulunmadığı ,bulunanların çevre şartlarından nasıl etkilendiğinin tespitlerinin yapılması, fotoğraflarının çekilmesi. Yaşadıkları çevredeki güncel durumu analiz etmeleri ,ihtiyaçları belirlemeleri(Bulunuyor fakat yıpranmış/ihtiyacı karşılamıyor/bir kap bulunmuyor/yol kenarlarına bırakılmış vb.)Mama kabı ihtiyacı bulunan bölgeleri belirlemeleri ,bölgenin konumuna uygun, çevre şartlarını gözeterek uygun materyal seçimini ve mama kabı tasarımını yapmaları, süreci fotoğraflamaları ,çekilen fotoğraflardan ve tasarlanan ürünlerden çevrimiçi bir sergi düzenlenmesi, serginin mimarlık ve tasarım platformlarında haberinin paylaşılması.