Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık








 İGÜ öğretim elemanları "Mülteciler ve Afetzedeler için Yaşam Birimi ve Acil İhtiyaç Ürünleri Tasarımı Çalıştayı"na yürütücü olarak katıldı





İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı / İç Mimarlık Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük, Dr. Öğr. Üyesi Yaprak Özel ve Öğr. Gör. Yusuf Taner Gültekin'in yürütücü olarak yer aldığı, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ‘Mülteciler ve Afetzedeler İçin Yaşam Birimi ve Acil İhtiyaç Ürünleri Tasarımı’ adlı üniversiteler arası çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştaya öğretim elemanlarımız ile birlikte bölüm öğrencilerimizden Erkut Özel, Gizem Eşim, Eslem Özbek ve Ece Uluçay da katılım sağladı.

Son yıllarda ülkemizde yaşanan yoğun mülteci trafiğinin ortaya çıkardığı ve mültecilerin yaşamak zorunda kaldığı sorunlardan bir tanesi olan barınma sorununa ve de bir çok parametrede paralellik taşıyan, deprem başta olmak üzere sel, yangın, kuraklık, salgın hastalık gibi afetlerde de afetzedelerin ihtiyaçlarına çözüm getirebilecek yaşam üniteleri ekseninde yeni fikirlerin irdelenmesi için İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde üniversiteler arası bir çalıştay programı belirlenmiştir.

“Mülteciler ve Afetzedeler için Yaşam Birimi ve Acil İhtiyaç Ürünleri Tasarımı” adlı konferans-çalıştay etkinliği 12-13 Nisan günü gerçekleştirilen çalıştay ve akabinde 19 Nisan günü açılan sergi ile sonlanmıştır.