Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık








 Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İng) İç Mimarlık Bölümlerinde Görevine Başladı


Öğr. Gör. Esra BÜYÜKEMİR KARAGÖZ, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanat Fakültesi'nde 2020-2021 Güz Dönemi itibari ile göreve başlamıştır.


Öğr. Gör. Esra BÜYÜKEMİR KARAGÖZ, lisans eğitimini 2016 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde tamamlamıştır. 2017 yılında aynı üniversitede Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2019 yılında “Geleneksel Konutlarda Cephe Kurgusunun Fraktal Boyut Analizi Kullanılara Karşılaştırılması: Isparta Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini tamamlamıştır. Yüksek lisans tezinin ardından, aynı üniversitede Mimarlık Planlama ve Tasarım ana dalında doktora programına başlamıştır. Hâlen doktora eğitimine devam etmektedir. Bilimsel çalışmalarından bazıları şu şekildedir:

  • Şimşek Tolacı Seda, Karagöz Mehmet Ali, Büyükemir Esra (2017). Kırsal Yerleşim Bölgelerinde Sürdürülebilirlik: Çünür Yerleşimi/Isparta. İnternational Congress Of The New Approaches And Tecnologies, 685-686. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum),
  • Büyükemir Esra, Şimşek Tolacı Seda (2017). Batı Akdeniz Geleneksel Gayrimüslim Konutlarında Özel Bir Uygulama: “Taş Taklidi Sıva” . International Congress On Cultural Heritage And Tourism, 696. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum). 
İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde Yapı ve Konstrüksiyon I ve Koruma ve Restorasyon, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde Tasarım ve Mekan Araştırmaları I, Tasarım Stüdyosu III, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı(İng) Bölümü’nde Desıgn And Space Researches I derslerini verecek olan Öğr. Gör. Esra BÜYÜKEMİR KARAGÖZ yeni başladığı görevi ve üniversite hakkındaki düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“Mimarlık mesleği ve mimarlık eğitimine olan tutkum ile başladığım akademik kariyerimde şu an içerisinde yer aldığım İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktan onur duyuyorum. Uzun yıllar içerisinde edindiğim mesleki pratiklerimi ve akademik birikimimi, kendisini iç mimarlık mesleğine adamış genç ve dinamik üniversite öğrencileriyle paylaşma konusunda oldukça heyecanlıyım. İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde olduğum süre boyunca geleceğin tasarımcıları olan bu gençlere çağdaş, yaratıcı ve sanatsal bir anlayışla bütünleşen mesleki bilgi ve becerileri kazandırabilmeyi umut ediyorum.”

Öğr. Gör. Esra BÜYÜKEMİR KARAGÖZ’e yeni görevinde başarılar dileriz.