İç Mimarlık

İGÜ Arş. Gör. Gökçe Uzgören, BBC Türkçe’nin ‘Göç’ temalı video serisinde yer aldı

BBC Türkçe’nin ‘Göç’ video serisinin “Bu semtten gitmek” konulu ilk bölümünde, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü (İÇM) akademisyenlerinden Arş. Gör. Gökçe Uzgören de yer aldı.

‘Göç’ temalı video röportaj serisinde; İstanbul içinde farklı nedenlerle başka semtlere taşınmış insanların hikâyelerine odaklanıldı. İstanbul Gelişim Üniversitesi akademisyenlerinden Arş. Gör. Gökçe Uzgören ise; dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul’da son dönemde gerçekleşen semtler arasındaki nüfus geçişleri, kent içi yer değiştirme olgusunu ortaya çıkaran dinamikler, kent içinde yer değiştiren nüfusun özellikleri, tercihi ve zorunlu yer değiştirme olguları üzerine akademik bilgiler vererek video-röportaja katkıda bulundu.

BBC Türkçe Göç Haberi