Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık








 Güzel Sanatlar Fakültesi Tarafından Düzenlenen Tasarım Festivali’nin Bu Yılki Teması ‘Dijitalizm’ Olarak Belirlendi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen Tasarım Festivali’nin bu yılki teması ‘Dijitalizm’ olarak belirlendi.


 “Sanat ve Tasarım Alanlarında Dijital Evrim” mottosu ile yola çıkan ve 3 gün sürmesi planlanan etkinlikte, kurum içi ve kurum dışı davetlilerin katılımı ile gerçekleşecek söyleşiler, seminerler, çalıştaylar, atölyeler ve çeşitli sosyal aktiviteler de yer alacak. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğretim elemanları Öğr. Gör. İrem Fulya ÖZKAN ve Öğr. Gör. Nihal EKİCİ DEMİR yürütücülüğünde online olarak düzenlenecek festivale hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Etkinlik hazırlıklarında 25 öğrenci ve 14 öğretim elemanı aktif olarak görev alıyor. Festivalin amacı hakkında, “Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesindeki tüm öğrencilerin, bağlı bulundukları programlardan kazandıkları teorik bilgileri pratiğe dökmelerini ve böylelikle edindikleri alan uzmanlıklarını sosyal hayata entegre edebilmelerini hedeflemektedir.” yorumlarını yapan Öğr. Gör. İrem Fulya ÖZKAN ve Öğr. Gör. Nihal EKİCİ DEMİR, “Böylelikle, festival yeni dijital çağa akademik bir bakış açısı sunarken aynı zamanda güzel sanatlar ruhunu canlandırarak öğrencilere motivasyon sağlayacaktır.” Diyerek görüşlerini bildirdi. 4 farklı bölümde eğitim alan Melek GÜLŞEN, Ayşe AKSU, Melike SÖALP, Fatmanur YÜRÜK, Sude Anda GAVRİLOV, Zeynep FIRAT, Gülben ALKAN, Tuğçe ÇAKIR, İlayda OĞUZ, Yeşim ADAM, Hazal GÜNEŞ, Rümeysa Hilal TONBUL, Fatma Gül YILDIRIM ve Aysemen ERDOĞAN’ın özverili katkıları ile oluşan Tasarım Ekibi, festivalin görsel tasarımlarının yanı sıra çeşitli özel gün ve sosyal sorumluluk projelerine de katkı sağlıyor. Seray Nisa YAVUZ, Ahmet Taha DEMİRCİ, İlayda ÇELİK, Buse GÖRAL, Firdevs GÜLŞAHİN, Berkay GÜLER, Hilal DENİZ ve Murat GARİPOĞLU’nun yer aldığı sosyal medya ekibi de Festival icin oluşturulan sosyal platformların yönetimini üstleniyor. 

 

Festival kasapmında düzenlenen lise, önlisans ve lisans öğrencilerine yönelik “Dijitalizm Temalı İllüstrasyon Yarışması” için de başvurular 20 Nisan 2021 tarihine kadar devam ediyor. Tasarım Festivali ve İllüstrasyon Yarışması’na ait detaylı tüm bilgiler için ‘tasarimfest.gelisim.edu.tr’ web sayfasını ziyaret edebilir ve @tasarimfestigu Instagram sayfasını takip edebilirsiniz.