Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık








 Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Yaprak Özel'in 2018-2019 Bahar Yarıyılı Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Yaprak Özel'in 2018-2019 Bahar Yarıyılı Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü değerli öğrencilerimiz, sizlerin ulusal ve uluslararası düzeyde çağdaş, yenilikçi, kendini gelişmeye ve öğrenmeye adamış, araştıran, meraklı, kendine güvenen meslek hayatında, emin kararlı bireyler olarak hazırlamayı görev edindik. Bu amaçla yürüttüğümüz çalışmalarımızda ilk adım uluslararası akreditasyon başarımız oldu. Bu sayede benzer bölümlerde eğitim gören öğrencilerden bir adım önde olmanızı sağladık. Bu dönem itibari ile eğitim öğretime açtığımız Gelişim Kulede yer alan stüdyolarımız ile çalışma ortamlarınızı geliştirdik.

Artık tüm gün kendi masanızda çalışabileceğiniz, daha konforlu bir çalışma ortamı sağladık. Açık stüdyo sisteminde bir arada çalışabilme imkânı sizlere; birbirinizden beslenerek ortak fikirler üretip, geliştirerek özgün tasarımlar ortaya koymanızı sağlayacaktır. İnteraktif bağlantılar kurarak ulusal ve uluslararası, dış paydaşlar ve konusunda uzman tasarımcılar ile iletişime geçebilecek, güncel ve yenilikçi tasarım fikirlerini yakından takip edebileceksiniz. Ayrıca stüdyolar konumu itibari ile sosyal ve kültürel olarak kendinizi geliştirebileceğiniz ufkunuzu genişletecek şekilde düzenlendi, sizlerin kullanımına sunuldu. Disiplinler arası ister üniversite içi ister dış paydaşlar ile yapılabilecek ortak çalışmalara daha çok imkân sağlanmış oldu. Bu gelişmelerimizin yanı sıra yeni yapılandırılmış müfredatımız ile bölümün uzmanlık alanı olarak seçtiği mobilya tasarımı ve uygulaması konularında düzenlenmiş yeni derslerimiz ile meslek hayatına sizleri hazırlamayı amaçlamaktayız.

Genel yapılanma olarak yeni müfredatınızda, edinmeniz gereken temel mesleki bilgiler daha sistemli bir şekilde sizlere sunulmuş, bu sayede bu bilgileri deneyimleme, pekiştirme için daha çok zaman sizlere kazandırılmıştır. Ayrıca bir İç Mimarın sanatın ve tasarımın her alanından haberdar olabilmesi oradaki fikrinden de beslenmesi, kendisini geliştirmesi adına bu sağlanan süreyi, kullanabilmeniz düşünülmüştür. Müfredatımızda yaptığımız bir diğer değişim, sizlerin meslek eğitimi yanı sıra ileriki hayatınızda destek olabilecek sosyal seçmeli dersler ve bir havuz olarak tüm Güzel Sanatlar Fakültesinin bölümlerinin katılımı ile disiplinler arası çalışabileceğiniz, merak ettiğiniz veya uzmanlaşmayı düşündüğünüz konulara ulaşabilmenizi sağlayabilecek ortak seçmeli ders havuzu oluşturuldu.  Bu imkânları sizlere sunarak, meslek hayatınızın adımlarında, elimizden geldiğince sizlere destek olarak; ufku açık, yenilikçi, girişimci, kararlı, özgün tasarımlar yapabilen İç Mimarlar olarak hayata hazırlamayı hedeflemekteyiz. 2018-2019 Eğitim- Öğretim Bahar döneminizde başarılar dilerim.

Dr. Öğr. Üyesi Yaprak Özel
İç Mimarlık Bölüm Başkanı