Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık








 Arş. Gör. Başak Lâle, “Cumhuriyet Dönemi İdeolojisinin Mekânsal Yansıması: Gençlik Parkı Göl Gazinosu” Başlıklı Sunuşunu Gerçekleştirdi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Başak Lâle, Bir Vakıf Üniversitesi Proje Dersinde “Cumhuriyet Dönemi İdeolojisinin Mekânsal Yansıması: Gençlik Parkı Göl Gazinosu” başlıklı sunuşunu gerçekleştirdi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Başak LALE, Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde misafir öğretim elemanı olarak konuk olmuş ve dördüncü sınıf proje dersi kapsamında sunuşunu gerçekleştirmiştir.

Arş. Gör. Başak Lale, hem lisans eğitiminde 4. sınıf proje çalışmasından hem de Hacettepe Üniversitesi’nde tamamladığı yüksek lisans tez çalışmasından aşina olup, detaylıca analiz ettiği Gençlik Parkı Göl Gazinosu yapısını, yapıyı projelerinde sağlık konsepti ile yeniden işlevlendirilecek olan Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencilerine detaylı olarak tanıtmıştır. Sunuşunda mekânı kendi arşivi ve özenle analiz edilmiş önemli belgelerle destekleyen Arş. Gör. Başak LALE, yapının incelemesini, içinde konumlandığı Gençlik Parkı ile birlikte ilerletmiş, geçmişten günümüze tarihsel sürecinin analizini hem mekânsal hem de sosyokültürel olarak yürütmüştür. Arş. Gör. Başak LALE sunuşu ile ilgili şu değerlendirmeleri yapmıştır:

“Öncelikle son sınıf proje dersi kapsamında -proje üzerinde de olsa- hem mekansal hem de söylem olarak bu denli önemli bir yapının incelenecek, yeniden işlevlendirilecek olmasını çok umut verici. Bir dördüncü sınıf iç mimarlık ve çevre tasarımı öğrencisi artık mesleğe son bir adımı kalmış bir iç mimardır. Bu nedenle, bir yapı üzerinden döneminin ideolojisininin mekânsal yansımalarını okuması, güncel durumu ile karşılaştırması ve olumlu/olumsuz bir eleştiri getirerek yeniden işlevlendirmesi, iç mekan çözümlemesinin sadece yapı üzerinden değil hem çevresi hem de geçmişten günümüze geçirdiği süreç üzerinden ilerletilmesi gerektiğinin anlaşılması açısından önem taşımaktadır. Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, çeşitli çalışmalarım ve araştırmalarımdan toparladığım bilgileri almaya ve analiz ederek işlemeye hevesli bir öğrenci topluluğu idi. Bu anlamda, dönemin sonunda; her birinin iyi analiz edilmiş, özenle çözülmüş birer proje ortaya koyacağından eminim. Beni konuk eden öğretim üyelerine nezaketleri için, öğrencilere ise tüm gelecek iyi tasarlanmış çözümleri için teşekkürü borç bilirim.”
 
Arş. Gör. Başak LALE’yi sunuşu için tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.