Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık








 Arş. Gör. Başak Lale, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü'nde Görevine Başladı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık Bölümü’nde Arş. Gör. Başak Lale görevine başladı.


Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük, Dr. Öğr. Üyesi Parvın Heıdarı, Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aykut, Arş. Gör. Eliz Mutlu’nun bulunduğu akademik kadrosuna  Arş. Gör. Başak Lale de katıldı.

Arş. Gör. Başak Lale, lisans eğitimini 2018 yılında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB ETÜ), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde derece ile tamamlayan Başak Lale, yüksek lisans eğitimini 2021 yılının şubat ayında “Su ile İlişkili Cumhuriyet Dönemi Ankara Gazinolarını Yeniden Okumak: Göl Gazinosu Üzerine Mekansal Bir İnceleme” başlıklı tezini başarı ile sunarak, Hacettepe Üniversitesi’nin ilgili bölümünde tamamladı. Bu çalışmasını çeşitli proje ve yayınlarla destekleyen Lale, hali hazırda da bu alanda araştırmalarını sürdürmektedir. Kendisi güncel olarak Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde doktora programında devam etmektedir. 

İç Mimarlık bölümü araştırma görevlisi Başak Lale, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık bölümüyle ve bu bölümde başlayan akademik kariyeri ile ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Benim için, kendi alanımda, somutlaşmaya uygun, özgün fikirler, projeler, yazınlar ortaya koymak ve akademik hayata adım atmak, üniversite yıllarından başlayarak devam eden bir hedef, bir öncelik olmuştur. Elbette bahsi geçen yaratım süreci, kendini ancak elverişli bir çalışma ortamında gerçekleştirebilir. Bu nedenle, kariyerimin ilk adımı olan bu görevde, benim için üniversite seçimi detaylıca düşünülmüş bir sürecin sonucu olmuştur. Uzun yıllar boyunca hayalini kurduğum akademik kariyerin ilk basamağına adım attığım yer olan İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin ve İç Mimarlık Bölümü’nün; yenilikçi, idealist, farklı perspektiflere hoşgörülü eğitim ve öğretim anlayışı beni mesleğime adım attığım şu günlerde umutla doldurmaktadır. Uluslararası kriterlere uygun, pratiği teorikle ideal seviyede harmanlayarak sunan ve ilmin ön planda tutulduğu, İç Mimarlık eğitim anlayışının yanı sıra bu anlayışı geleceğin iç mimarlarına aktaran eğitimciler de bölümde ve üniversitede geçireceğim zamanın verimliliği hakkında önemli referanslar vermektedir. Önümdeki bu uzun yolda, alanında kendini kanıtlamış, üretmeye hevesli bir kadro ile yürüyecek ve yaratacak olmaktan oldukça memnunum.”

Arş. Gör. Başak Lale’ye yeni görevinde başarılar dileriz.