Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık








 “ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi” Artık TÜBİTAK Ulakbim DergiPark’ta!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)’nin uluslararası bilimsel hakemli dergisi "ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi" TÜBİTAK ULAKBİM çatısı altında, Türkiye'de yayımlanan akademik hakemli dergiler için elektronik ortam olan DergiPark’ta yayımlanmaya başladı.


İlk sayısı Haziran ayında yayımlanan “ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi”nin Yayın Kurulu Başkanlığı’nı Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Vekili Prof. Dr. Şükran Güzin ILICAK AYDINALP’ın, editörlüğünü Dr. Ögr. Üyesi Pelin AYKUT’un, yazı işleri müdürlüğünü ise Dr. Ögr. Üyesi Çağlayan HERGÜL’ün üstlenmektedir. İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yılda iki kez, Haziran ve Aralık aylarında yayımlanan ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi,  sanat ve tasarım alanında araştırma yapan bilim insanları arasında bir paylaşım ve tartışma ortamı yaratmayı, aynı zamanda sanat ve tasarım ile ilgili disiplinler arası makaleleri okuyucular ile buluşturan ortak bir akademik platform oluşturmayı amacı ile yayın hayatına başlamıştır. Bu amaçla, ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi’nin ilk sayısında; sanat ve tasarımın farklı alanlarında kaleme alınmış özgün makaleler yer almaktadır.

ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi, ulusal ve uluslararası ölçekte görünürlüğünü arttırmak ve uluslararası standartlara uygun bir platformda varlık kazanmak için Tübitak Ulakbim DergiPark platformuna başvuruda bulunmuş ve bu başvuru olumlu sonuçlanmıştır.
DergiPark, TÜBİTAK ULAKBİM çatısı altında, Türkiye'de yayınlanan akademik hakemli dergiler için elektronik ortamda barındırma ve editoryal süreç yönetimi hizmeti sunmaktadır. DergiPark, dergilerin işleyişine, yönetimine ve içeriğine karışmaz, çıkar çatışmaları ve etik ihlal durumlarında taraf olmamaktadır. DergiPark’ın temel amaçları; Akademik süreli yayıncılığın, Türkiye'de kaliteli ve standartlara uygun olarak gelişmesini sağlamak, ulusal akademik dergilerin tüm dünyada görünürlüğü ve kullanımını artırmak, dergilerin elektronik ortamda yönetilmesini sağlayan bir sistemin yaygın ve ileri düzeyde kullanımını sağlamak, TR Dizin ve Ulusal Atıf Dizini için ölçülebilir temiz veri sağlamaktır.

ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi Editörü ve İç Mimarlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Pelin AYKUT  ise derginin DergiPark’ta yayımlanmaya başlaması ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Temel amacı güzel sanatlar ve tasarım alanlarındaki farklı disiplinler için ortak bir akademik ortam oluşturabilmek olan dergimizin ilk sayısı Haziran 2021’de üç araştırma makalesi, üç derleme makale ve bir kitap incelemesi ile yayımlandı. Bu süreçte Tübitak Ulakbim Dergi Park’a yaptığımız başvuru olumlu sonuçlandı ve ART/icle sanat ve tasarım dergisi, Dergi Park platformunda yerini aldı. Aralık 2021 sayısı için dergimizin makale kabul ve değerlendirme süreçleri devam etmektedir. Değerli akademisyenlerimizin araştırma ya da derleme makale çalışmalarını ve kitap değerlendirme yazılarını bekliyoruz.”

ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi’ne yazıları ile katkı sunan yazarlara, makaleler için hakemlik yapan bilimsel danışma kurulu üyelerine ve derginin hayata geçmesini sağlayan tüm dergi ekibine teşekkürlerimizi sunarız.

ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi’nin DergiPark platformu üzerinden ulaşmak için tıklayınız.