Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri 16. İstanbul Tasarım Bienali’ndeydi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümleri öğrencileri, bu yıl 16’ncısı düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali’ndeydi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümleri öğrencileri, 14 Eylül-10 Kasım 2019 tarihleri arasında bu yıl 16’ncısı düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi’nde yer edinen eserleri inceledi.
 
İçinde yaşadığımız dünyanın yeni bir jeolojik çağa girdiği konusu ile hareketle düzenlenen ve Fransız yazar ve akademisyen Nicolas Bourriaud’un küratörlüğünde gerçekleşen bienalin bu yıl ki teması “Yedinci Kıta” olarak belirlendi. Yedinci Kıta, sanatı, insanın etkilerini, takip ettiği yolları, bıraktığı izleri ve insan olmayanlarla etkileşimini araştıran bir antropoloji olarak tanımlıyor. 16. İstanbul Bienali için ekolojik sorunlar karşısında sanatın güncel durumunu pek çok sanatçı, düşünür, antropolog ve çevreci ile birlikte araştırmak için bir çıkış noktası oluşturuyor.
 
Bu kapsamda bölüm öğrencileri, doğa üzerinde yaratılan tahribat, iklim değişikliği, insanın doğaya müdahale süreci ve bu sürecin yine insanla etkileşimini irdeleyen işleri yakından inceleme fırsatı buldu.