Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 Grafik Tasarımı Bölümüne Ön Kayıtlar Başladı!


Yeni eğitim öğretim dönemi için İstanbul Gelişim Üniversitesi, Grafik Tasarımı bölümüne ön kayıtlar başladı.


2020-2021 eğitim öğretim yılında üniverisiteye yeni başlayacak olan adaylar için İstanbul Gelişim Üniversitesi, Grafik Tasarımı bölümüne ön kayıtlar başladı. Grafik Tasarımı bölümüne başvurabilmeleri için aday öğrencileri Temel Yeterlilik Sınavı'nda 150 ve üzeri puan elde etmiş olması gerekmetedir. Bu şartı sağlayan aday öğrenciler özel yetenek sınavlarına girip başarılı olmaları durumunda bölümümüzde eğitime hak kazanabilir. 

Adayların, özel yetenek sınavı için ön kayıt yapmaları gerekmektedir. Ön kayıtları fakültede tarafından onaylanan adaylar, ön kayıt sistemindeki direktiflere uygun olarak sınav ücretini üniversitemizin ilgili hesabını yatırıp dekontunu sisteme yükleyerek özel yetenek sınavına katılabilirler. Adaylarımız ön kayıt sisteminde yer alan 'başvuru takibi' menüsünden başvurularını takip edebilirler. Özel yetenek sınavı ön kayıt sistemine ulaşmak için tıklayınız. 

ONLINE ÖZEL YETENEK SINAVI

COVID-19 pandemisi nedeniyle aday öğrencilerimize online yetenek sınavı seçeneği de sunulacaktır. Konuyla ilgili bölümümüzün çalışmaları sürmektedir. Çalışmalar sonuçlandığında üniveristemizin ve bölümümüzün web sitelerinden konuya ilişkin duyurular yapılacaktır.

ÖZEL YETENEK SINAVI İÇERİĞİ

Özel yetenek sınavı birer saatlik iki oturum şeklinde yapılacaktır. Birinci oturum ağırlıklı olarak gözleme dayalı ve günlük kullanım eşyalarından oluşan bir düzenlemenin bakarak çizimine; ikinci oturum ise imgesel ağırlıklı ve adayın kendisinin çizmeyi tercih edeceği bir içerikten oluşacaktır. Malzeme olarak kurşun kalem ve kâğıt kullanılacaktır ve üniversitemiz tarafından adaylarımıza verilecektir.

Grafik Tasarımı bölümü ve özel yetenek sınavı ile ilgili bilgi almak için bölümümüzün online tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.